fbpx

Chlamydia, o maladie sexuala periculoasa

Please select a featured image for your post

Chlamydia este una dintre cele mai raspandite boli cu transmitere sexuala. Este o boala grava care nu trebuie ignorata. Desi este depistata destul de greu, cei care sufera de aceasta boala pot fi tratati. Informeaza-te despre chlamydia si nu fi indiferenta simptomelor tale. Chlamydia este o boala care se transmite exclusiv pe cale sexuala( contact sexual vaginal, oral sau chiar anal). Aceasta boala nu se poate transmite prin sarut, clante de usa, bazine de inot, lenjerie, folosirea in comun a hainelor sau toalete. Infectia cu chlamydia reprezinta o cauza importanta a sterilitatii feminine. O femeie insarcinata purtatoare de chlamydia isi poate contamina copilul in timpul sarcinii si la nastere. Boala poate fi transmisa copilului in timpul nasterii. Aceasta poate afecta viata copilului si ii poate cauza diverse probleme respiratorii. Este bine ca inainte sa ramai insarcinata sa-ti faci toate testele necesare pentru a depista daca suferi sau nu de aceasta boala.
Citeste si:  Introducere jucarie sexuala in relatie
Contaminarea se face in timpul unui raport sexual neprotejat cu o persoana infectata. Adesea, se creeaza o infectie acuta a trompelor (salpingita) care este insotita de febra mare si de dureri puternice in regiunea inferioara a pantecului.
De cele mai multe ori, infectia evolueaza in surdina, ceea ce face ca diagnosticarea sa fie mai dificila si pericolul mai mare. Femeile infectate cu chlamydia rar prezinta simptome, desi la cateva zile dupa raportul sexual apar cateva semne anormale cum ar fi senzatie de usturime la urinare sau scurgeri anormale. Acestea pot fi insotite uneori si de dureri in zona pelviana. La barbati, simptomele par a fi mai clare. Cei infectati prezinta o senzatie neplacuta si arzatoare in timpul urinarii, o scurgere incolora din penis, dureri de testicole. In acest caz, este absolut necesar un control medical. Medicul va identifica problema si va prescrie un tratament rapid impotriva infectiei.
Citeste si:  Fantoma iubirii de acum
Tratamentul cel mai eficace este cel cu antibiotice. Acesta trebuie aplicat cat mai repede si trebuie urmat de ambii parteneri. O pauza sexuala se recomanda pana la terminarea tratamentului. In absenta unui tratament, infectia cu chlamydia poate avansa si in celelalte parti ale organelor genitale ( colul, uterul si trompele). Pe masura ce se instaleaza, aceasta poate da nastere unor infectii si mai grave care in timp pot dezvolta mecanisme proprii de aparare. Astfel, ea va fi mult mai rezistenta si greu de combatut. Infectia apare la nivelul trompelor si astupa circuitul dintre ovare si uter. Astfel, ovulul nu poate trece normal, iar sarcina este imposibila. Infectia creste in acelasi timp si riscurile sarcinii extrauterine. Uneori infectia cu chlamydia poate atinge si alte parti ale corpului, dand nastere la dureri articulare si infectii oculare. Aceasta maladie poate fi evitata prin folosirea corecta a prezervativului. Nici barbatii nu sunt feriti cand vine vorba de chlamydia. Acesta infectie le poate provoca infectii ale uretrei, prostatei si a canalelor care conduc sperma in prostata.
Citeste si:  In pragul divortului?
Atentie! Amandoi partenerii sexuali trebuie tratati, chiar si in lipsa simptomelor. La sfarsitul tratamentului este bine sa se efectueze un test de control, chiar daca simptomele nu mai sunt prezente. Trebuie retinut un lucru foarte important si anume ca aceasta infectie poate fi din nou contactata daca nu se iau precautii si nu se urmeaza un tratament corespunzator. Un prim simptom al acestei boli sunt durerile abdomenului. Mai tarziu se pot instala si durerile articulare (umar, cot, incheieturi, genunchi, glezna).

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.