Cand EA e mai in varsta decat EL

Please select a featured image for your post

Iata unul dintre subiectele cu care ne intalnim zi de zi si in fata caruia unele dintre noi inca sunt revolotate: cand femeia este mai in varsta decat barbatul, cu mult chiar, si cu toate astea formeaza un cuplu reusit. Primul exemplu care imi vine in minte este unul considerat deja clasic: Demi Moore si Aston Kutcher, urmat indeaproape de cuplul Madonna Jesus Luz (despre care nici nu mi stiu daca sunt impreuna, importante este ca au fost si ca diferenta de varsta dintre ei este considerabila). Si sa nu uitam de unul dintre cele mai dezbatute cupluri de peste ocean din aceasta categori: Linda Hogan – 48 de ani (fosta sotie a lui Julk Hogan) si iubitul ei de doar 19 ani, Charlie Hill.

De ce isi doresc femeile barbati mai tineri? Un studiu efectual in 2007 pe 50.000 de femei cu varsta peste 30 de ani de catre un site e matrimoniale din Statele Unite a aratat ca mai mult de 1/3 din aceste femei isi doresc sa intalneasca barbati cu cel putin 5 ani mai tineri decat ele. Pe unii inca ii socheaza asta pentru ca suntem obisnuiti cu o anumita oranduire sociala, in care barabtul e stalpul familiei si aduce banii, in timp ce femeia se ocupa de partea spirituala a familiei, de cresterea si educarea copiilor si de treburile gospodaresti. Femeia ar trebui sa aiba alaturi un barbat puternic si asta presupune ca el este mai in varsta ca ea, nu?

Citeste si:  Sexperta: virgini, dildo, sex anal si iubire

Rolurile sociale s-au schimbat insa si femeile sunt mult mai puternice acum fata de cum am fi fost obisnuite de generatia parintilor nostri. Daca mama ne-a invatat ca iubitul sau sotul nostru trebuie sa fie cu 3-5 ani mai in varsta la noi, nu mai mult ca nu da bine si ne vorbesc venicii, Jessica Parker ne invata in Sex and The City ca nu avem nevoie de un partener mai in varsta ca si noi, pentru ca suntem puternice, avem cariere infloritoare, nu e nevoie sa spalam vase, sa facem placinta de casa si nici sa renuntam la educatie pentru simplul fapt ca ne-am casatorit. Cu cat o femeie este mai puternica, atat din punct de vedere social cat si ca si personalitate, isi va dori un iubit mai tanar, pe care nu neaparat sa il domine, dar care sa fie mai flexibil in fata dorintelor ei decat unul de aceasi varsta sau mai in varsta. In general, partenerii mai tineri ofera satisfactie, distractie si iubire fara a fi insa autoritari si fara a impune control. Speranta de viata a unei astfel de relatii? Destul de mare,ar spune psihologii. Nu conteaza atat de mult diferenta de varsta cat relatia de cuplu. Daca cei doi se inteleg bine si formeaza o echipa imbatabila pe toate planurile, conteaza mai putin ca ea are cu 10 ani in plus. Pornim aici de la premisa ca cei doi au intrat constient in relatie, stiind ca unul va imbatrani mai repede decat celalalt si ca diferenta de varsta nu este o problema, respectiv barbatul nu isi va parasi partenera atunci cand ridurile incep sa se inmulteasca.

Citeste si:  Jocuri periculoase in relatie

De ce diferenta de varsta incepe sa conteze din ce in ce mai putin? In cazul relatiilor dintre adolescenti, chiar si diferenta de 1 an poate fi considerata mare, in coditiile in care in cazul unui adolescant putem vorbi de o dezvoltare fizica si psihica uimitoarepe parcursul unui an. In cazul unei relatii intre doi oameni maturi, diferenta de varsta conteaza din ce in ce mai putin pentru ca amadoi gandesc lucrurile si le privesc de la acelasi nivel. Cu toate astea, trebuie analizate motovele acre stau in spatele formarii unui astfel de cuplu. Daca o faceti pentru ca aveti o legatura speciala si va intelegeti extraordinar, bravo voua! Dar daca un astfel de cuplu se formeaza datorita faptului ca femeia se teme ca imbatranete si o astfel de relatie ii intareste feminitatea, speranta lui de viata este limitata si cel putin unul dintre cei doi va iesi din relatie cu inima franta.

Citeste si:  Sex pentru incepatori - partea a II-a

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.