fbpx

Alegerea unei metode de contraceptie

Please select a featured image for your post

Alegerea unei metode de contraceptie nu trebuie sa se faca dupa ureche „o prietena buna de-a a mea a folosit si zice ca functioneaza”, ci dupa eficienta si siguranta care ti-o ofera. Alegerea unei metode de contraceptie trebuie sa se faca impreuna cu partenerul, ea depinzand de factori ca: sanatatea femeii, varsta si relatia de cuplu. Asadar, un cuplu care vrea sa aiba relatii sexuale, dar care nu doreste un copil trebuie sa apeleze la o metoda de contraceptie. Insa pentru a o alege pe cea mai potrivita, trebuie sa se stie care sunt aceste metode si cum functioneaza ele. De cele mai multe ori, tinerii isi incep viata sexuala prin folosirea prezervativului. Acesta este usor de gasit si asigura si o protectie destul de mare impotriva bolilor transmise pe cale sexula. Acesta se utilizeaza si foarte usor, fiind fixat pe penisul in erectie. Se foloseste doar o data dupa care se arunca. La toate prezervativele, trebuie lasat acel spatiu in varf pentru a permite ca sperma sa se adoposteasca acolo. Fara acest spatiu, sperma ar putea sa coboare pe peretii penisului, existand atunci pericolul de contactare a unei boli sau chiar de a ramane insarcinata.
Alte cupluri apeleaza la metoda pilulelor contraceptive. Ei isi motiveaza alegerea tocmai prin faptul ca nu vor sa se intrerupa din timpul actului sexual pentru a-si pune prezervativul sau diafragma. Pilulele contraceptive sunt recomandate doar in cazul unor relatii stabile, ele fiind administrate doar in urma unui consult clinic care sa dovedeasca inexistenta unor boli contraindicate pilulelor contraceptive.
Citeste si:  Si daca sunt virgina?
O alta metoda contraceptiva este diafragma, o metoda de contraceptie feminina. Diafragma este un fel de prezervativ, in forma de cupa, umplut cu spermicid. Acesta se monteaza pe colul uterin si impiedica patrunderea spermei. Aceasta metoda de contraceptie nu poate fi insa cumparata la intamplare. Pentru a folosi o astfel de metoda, trebuie sa te adresezi doctorului. El va stabili de ce dimensiune ai nevoie pentru ca ea sa se fixeze bine pe colul uterin. Fiecare femeie in parte trebuie sa foloseasca o diafragma corespunzatoare colului uterin, tonusului muscular vaginal si formei arcului pubian. Este o metoda de contraceptie destul de sigura, insa nu va reusi sa te protejeze daca nu este folosita corect. Ea trebuie fixata la inceput de catre un specialist, fiind apoi utilizata cu usurinta si de cea care o foloseste. Ea poate fi scoasa dupa 6-8 ore de la contactul sexual. Diafragma prezinta si un dezavantaj si anume faptul ca se poate foarte usor disloca in timpul actului sexual.
Citeste si:  Erectie mai lunga
Steriletul reprezinta si el o metoda de contraceptie. Un dispozitiv din plastic moale, steriletul este in uter de catre medic si poate fi lasat acolo timp de mai multi ani. In general, steriletul nu este recomandat tinerelor care nu au avut inca nasteri deoarece exista posibiliatea sterilitatii. Alte metode de contraceptie pot fi metoda calendarului, spermicidele sau buretele contraceptiv. Acestea nu sunt insa prea eficace.
Citeste si:  Sa suspin? Sa urlu?
Niciuna dintre metodele contraceptive nu este 100% sigura . Cele prezentate mai sus pot fi foarte eficace, dar pentru ca acest lucru sa se intample ele trebuie utilizate corect, urmarindu-se instructiunile si sfaturile medicului.

Un comentariu
  1. Fiecare cuplu recurge la o metoda proprie, fie ca este vorba de prezervativ, pilule, diafragma..In functie de confort si dorinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.