5 Mituri despre Sex

Sexul apare ca subiect de discutie din ce in ce mai frecvent, chiar daca o conversatie incepe de la un subiect mai ‘cuminte’. Chiar inainte de asa numita revolutie sexuala existau mituri referitoare la anumite aspecte legate de sex. Asta se intampla in continuare pentru simplul motiv ca oamenii raspandesc informatia partiala ca si cum ar fi un fapt dovedit, mai ales atunci cand nu exista dovezi clare care sa contrazica o informatie incompleta. Cu timpul unele dintre ele au disparut, altele inca exista sau au fost create recent. Este interesant de urmarit care sunt cele mai comune mituri despre sex si de ce sunt doar mituri. Ar putea fi un subiect chiar amuzant daca nu ar fi la mijloc si consecintele negative ale acestora.

– Orgasmul este totul
Ne-am obisnuit sa credem ca scopul principal al actului sexual este acela de avea orgasm tocmai pentru ca prima intrebare atunci cand povestesti o experienta unui prieten este daca si cate orgasme ai avut. Acest mod de a gandi rapeste din farmecul sexului, farmec care nu are de multe ori nimic de a face cu orgasmul ca finalitate. De fapt, daca stam sa ne gandim, orgasmul nu garanteaza sau defineste ceea ce numim sex minunat. Ne-am obisnuit pana acum ca mai pierdem cate unul sau doua, dar asta nu inseamna ca timpul petrecut in pat cu partenerul nu poate fi extraordinar. Daca ne gandim doar la rezultat, se anuleaza intreaga gama de senzatii posibile.

Citeste si:  Al saselea simt

– Barbatii nu refuza nicidata sexul
Din punct de vedere social, barbatii sunt vazuti ca eterni fustangii. Este greu de acceptat pentru o femeie care vede lucrurile in acest fel faptul ca barbatul ii refuza avansurile, sau ca nu isi doreste sex. Insa este perfect normal si pentru barbati sa fie obositi, stresati sau pur si simplu sa nu fie in dispozitie pentru sex. Este mult mai simplu sa presupui ca el nu te mai doreste si sa te simti ranita decat sa accepti simplul adevar : nu are chef. Dar acesta este aproape intotdeauna adevarul asa ca accepta-l si nu te mai baza pe un mit nociv.

– Femeile au nevoie de un preludiu intens
Este un mit deoarece femeile se excita mai greu decat barbatii, dar nici chiar asa de greu. Uneori avem nevoie doar de cateva cuvinte bine alese sau de o atingere speciala pentru a ajunge in stadiul de dorinta intensa. Asta nu inseamna ca nu avem nevoie de o mica incalzire, insa sexul spontan poate fi distrus de un preludiu prea lung. Ideea generala este ca de cele mai multe ori stim sa anuntam daca si ce fel de preludiu ne dorim.

Citeste si:  Cui ii e teama de caciulita?

– Marimea penisului conteaza
Acest mit se bazeaza pe considerarea legaturii directe intre performanta si marime, insa este doar un mit. Toata lumea pare a se invarti in jurul ideii de importanta a dimensiunilor, mai ales in ceea ce priveste semnele masculinitatii. Insa pentru a satisface o femeie nu este nevoie de un falus impresionant, ci doar de atentie la semnalele emise de femei, semnale care ghideaza un barbat catre ce le place si ce nu. E nevoie doar de sincronizare a celor doua corpuri si implicit a senzatiilor sexuale pentru a ajunge chiar la un orgasm simultan (care chiar nu este un mit). Pe de alta parte, un penis foarte mare poate face imposibila penetrarea, deci actul sexual in sine, asa ca nu ii doriti asa ceva nici celui mai mare dusman, dragilor.

Citeste si:  Totul despre Gemeni

– Barbatii nu pot avea orgasm fara sa ejaculeze
Ne-am obisnuit ca femei ca totul sa se termine o data ce el a ejaculat. Nu mai poate continua sau nu mai vrea. Insa adevarul este ca exista modalitati pentru a infrana ejacularea astfel incat orgasmul masculin sa apara si fara aceasta. O modalitate sigura de a ii oferi un orgasm mult mai intens fara ejaculare este prin masarea prostatei, insa aceasta ‘activitate ‘ necesita o jucarie sexuala speciala pe care multi barbati o vor refuza. Si nici nu stiu ce pierd…

Dupa cum vedeti (sau cititi) lucrurile nu sunt intodeauna asa cum par. E bine sa verificam prin documentare si experienta ceea ce de multe ori luam drept fapt cand este doar o ipoteza. E uimitor ca inca exista specia umana daca ne gandim ca am considerat atatea mituri hilare drept adevarate. Hai sa ne gandim de doua ori inainte de a actiona in baza unor astfel de idei.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.