fbpx

4 pasi pentru imbunatatirea comunicarii in cuplu

Cuplu fericit tinandu-se in brate

Cu siguranta ai auzit ca o comunicare cat mai buna si mai deschisa, va ajuta un cuplu sa supravietuiasca pentru mult timp. Dar, de la teorie si pana la practica este insa o cale destul de lunga si asta pentru ca fiecare persoana e unica si reteta care se potriveste unui anumit cuplu, nu se aplica neaparat si altuia.

Exista insa cateva „reguli de aur”, care personalizate pentru fiecare cumplu in parte vor da rezultate.
Respecta-ti partenerul!

Indiferent de discutia pe care o aveti sau situatia in care va aflati, respecta punctul de vedere al partenerului si ia-l in considerare chiar daca nu esti de acord cu el. Nu uita ca relatia e compusa din doua persoane, fiecare avand dreptul la opinie si la alegeri.

Citeste si:  Simboluri nunta

Daca nu esti de acord, adu si argumente, nu te angaja in discutii contradictorii care nu duc nicaieri. Asculta cu atentie de fiecare data cand partenerul tau vorbeste si mentine contactul vizual, pentru a-i transmite ca il asculti si ii respecti punctul de vedere. Da din cap afirmativ si raspunde atunci cand consideri ca ai ceva de spus, fara insa a vorbi peste el sau a-l acoperi. Asa cum traficul este mai fluid si mai lipsit de accidente atunci cand exista respect intre soferi, asa comuniarea va fi mai buna cand va respectati reciproc.

Respecta-te pe tine insati.

Asa cum iti respecti partenerul trebuie sa te respecti si pe tine si sa nu uiti nici o secunda ca ai si tu parerile si sentimentele tale. Chiar daca uneori cedezi si faci compromisuri pentru a aplana un eventual conflict, asta nu inseamna ca trebuie sa lasi de la tine de fiecare data si sa te pierzi ca si personalitate. Insa, invata sa iti exprimi dorintele intr-o maniera cat mai pertinenta, fara a ridica tonul. Vei vedea ca te poti impune mult mai bine atunci cand esti calma, cand vorbesti coerent si cand aduci argumente logice. Nu trebuie sa iti fie niciodata tema sa te exprimi, sa iti spui punctul de vedere, fara insa ca totul sa degenereze intr-o cearta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.