2 copii – Perfect pentru sanatatea parintilor

Please select a featured image for your post

Un studiu facut pe 1,5 milioane de oameni a demonstrat ca riscul de infarct, cancer si alcoolism scade considerabil in randul oamenilor care au copii. Iar in materie de copii, doi este cifra magica. Cuplurile cu un copil sau cu mai multi copii au prezentat un risc mai mare pentru afectiunile respective, decat cele cu doar doi copii.

Rezultatele cercetarii au fost publicate in revista Social Science and Medicne si au fost oferite de o echipa de cercetatori norvegieni si britanici. Acestia au strans date timp de 33 de ani de la cupluri formate din barbatii si femei din Norvegia.

Citeste si:  Pozitiile de somn ale cuplului

In cazul cuplurilor care nu au nici un copil sau doar un copil, exista o predispozitie mai mare pentru aparitia unor afectiuni legate de consumul de alcool. In cazul femeilor, aceste afectiuni sunt de natura cardiaca, iar barbatii au probleme mai mari cu sistemul respirator.

Si in cazul parintilor care au trei copii au existat o serie de probleme de sanatate, dar parintii cu doi copii au avut cel mai bun cazier medical. In cazul mamelor care au patru copii, multe dintre acestea au avut de/a face cu cancerul cervical, iar tatii care au o progenitura la fel de numeroase, prezinta probleme de ordin psihologic, precum irascibilitatea si violenta.

Citeste si:  Singur de sarbatori

Emily Grundy, cercetator la London School of Hygiene and Tropical Medicine a declarat: „In familiile cu patru copii sau mai multi exista un mediu mai stresant, atat din punct de vedere psihologic cat si socio-economic.”

Pe de alta parte, doi copii poate ca nu prezinta un scenariu ideal daca acei copii sunt gemeni. Conform unui alt studiu, parintii care au gemeni divorteaza mai des decat ceilalti. Principalul motiv pentru aceasta statistica este faptul ca familiile tinere sunt supuse unui stres financiar mai mare atunci cand au doi copii de crescut in acelasi timp.

Citeste si:  Intelege limbajul corpului

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.