13 actiuni care duc la distrugerea unei relatii

Cuplu casatorit certandu-se

Cuplul este un melanj de idei, sentimente, valori si negari, acestea venind de la doua personalitati destincte si uneori complet opuse. Chiar si cand doua persoane isi declara dragoste eterna si sunt convinse ca relatia lor va dainui in timp, este mai greu de constientizat ce greseli fac tocmai din cauza ca tin cu dintii de iubirea LOR.

Orice relatie trece prin crize. Asa ca trebuie sa ne gandim in permanenta cum facem ca nabadaile noastre si ale lor sa coexiste. Mai ales cand tu sau poate el  sau poate amandoi continuati sa faceti aceleasi miscari eronate si totusi nu reusesti sa intelegi de ce relatia nu merge asa cum ar trebui.

Citeste si:  Sex ca-n filme II

Care ar  fi cele 13 mari ERORI in comunicare si gandire care, repetate, pot distruge o relatie de cuplu ce poate fi minunata?

1. Sustii constant si in mod rigid faptul ca TU ai intotdeauna dreptate, chiar atunci cand nu detii toate informatiile! Esti neobosit/a in a-i „scoate ochii” atunci cand ai dovedit ca ai dreptate!

2. Nu iti ceri niciodata scuze, chiar cand ti se dovedeste fara dubii ca gresesti! Continui sa sustii cu un aer de mister faptul ca stii motivele partenerului tau mai bine decat si le stie singur!

3. Adaugi semnificatii psihologice profunde dezinteresului sexual al partenerului luand aceasta foarte in serios! Actionezi presupunand ca ciclul nevoilor sexuale ale partenerului tau este identic cu cel care functioneaza pentru tine!

4. Presupui ca partenerul ar trebui sa iti inteleaga nevoile si sa raspunda imediat la acestea fara sa fie nevoie sa te intrebe!

Citeste si:  Cum stai la capitolul "intimitate"?

5. Ignori complet prioritatile partenerului tau si insisti pe ale tale mereu!

6. Pretinzi ca intelegi ceea ce a afirmat partenerul tau chiar atunci cand nu ai nici cea mai mica idée despre ce vrea el de fapt sa spuna! Insisti asupra faptului ca ceea ce ai tu de spus este mereu mai important decat ce are partenerul de spus, asa ca il intrerupi in discutii !

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.