Vocea care spune ca nu poti

Tocmai ti-a venit in minte o idee grozava si tu o consideri ca fiind cea mai buna idee care ti-a venit vreodata si esti foarte incantata si abia astepti sa incepi.
Si apoi, se aude o voce.
” Pe cine pacalesti? Nu vei reusi niciodata sa faci nimic”.
” Ai avut idei mai bune de atat. Ce te face sa crezi ca de data asta va fi diferit?”
Aceasta este vocea care saboteaza. Este vocea negativa care incearca sa saboteze eforturile tale pentru a creste si intrerupe dorinta ta de a face ceva. Aceasta voce este chiar deranjanta, intrucat apare in diferite perioade si poate sa foloseasca mii de deghizari diferite.
Aceasta voce nu spune adevarul, dar poate suna convingator. Nu te lasa pacalita de farmecul sau.
Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand ai de-a face cu asa ceva.
Sabotorul nu iti este prieten
Singurul sau scop este sa te descurajeze si sa te impiedice din a-ti asuma anumite riscuri, riscuri care te pot duce undeva sus. In nici un caz nu iti doreste binele, indiferent de ce ar spune.
Sabotorul este prins in trecut
Aceasta persoana stie doar ce s-a intamplat in trecut. Nu stie ce este posibil sau ce ar putea sa fie. Tu trebuie sa stii ca trecutul nu este un indicator potrivit pentru viitor.
Sabotorul iubeste zona de confort
Aceaa voce apare atunci cand posibilitatea de disconfort apare. Nu vrea ca tu sa iti asumi riscuri. In opinia sa confortul este cel mai important lucru din viata. Bineinteles, dupa cum stii, orice fel de crestere necesita putin disconfort. Deci, daca ar fi dupa acea voce, ai ramane exact acolo unde esti pentru totdeauna. Nu ai avansa niciodata, nu te-ai imbunatati niciodata. Ai trai in zona de confort si usor, usor ai pierde timpul.
Sabotorul nu are incredere in tine
Acea voce nu este constienta de capacitatile tale si de ceea ce vrei tu sa faci. Nu crede ca valorezi mai mult oricum si de aceea nu iti permite sa dai tot ce ai mai bun in tine.
In concluzie, nu trebuie sa crezi decat in tine si in sufletul tau, si sa ai incredere in fortele tale proprii.

Citeste si:  Un bun manager

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.