
Nu exista o formula magica pentru un management de succes, dar, desigur, daca esti un manager, este foarte probabil ca aceste sfaturi sa iti fie folositoare:
1. Alege „campul” cu cap. Fa sa fie unul care sa iti placa. Este greu sa fii productiv fara entuziasm. Acest lucru este valabil fie ca esti un manager, fie ca esti un angajat.
2. Angajeaza cu atentie si fii dispusa oricand sa faci concedieri. Ai nevoie de o echipa puternica, pentru ca o echipa de un nivel mediocru da rezultate mediocre, indiferent de cat de bine manevrata este. Este usor sa pastrezi pe toata lumea la locul de munca, dar un manager bun il va inlocui sau il va muta intr-un domeniu unde poate reusi.
3. Creaza un mediu productiv. Acesta este o provocare particulara. Uneori maximizezi productivitatea dandu-i fiecaruia unui birou propriu. Uneori, reusesti asta mutandu-i pe toti intr-un spatiu deschis. Uneori e nevoie sa folosesti metode financiare pentru a stimula productivitatea. Un element care creste intotdeauna productivitatea este asigurarea unui sistem de informatii care sa le dea putere angajatilor.
4. Defineste succesul. Fa-i pe angajati sa constientizeze succesul si cum sa-si masoare reusitele. Telurile trebuie sa fie realiste. Programul de proiect ar trebui de exemplu facut de oameni care intr-adevar muncesc.
5. Pentru a fi un bun manager, trebuie sa iti placa oamenii si sa fii bun in comunicare. Acest lucru este greu de ascuns. Daca nu-ti place sa interactionezi cu oameni, va fi greu sa te descurci cu ei. Va trebui sa ai o gama larga de contacte cu organizatia ta. Trebuie sa-ti incurajezi angajatii sa-ti spuna cand ceva nu merge bine sau sa iti dea feedback.
6. Stimuleaza-ti oamenii sa isi faca treaba cat mai bine.
7. Construieste morala. Acorda-le oamenilor o importanta a ceea ce lucreaza ei, pentru ca este important pentru companie.
8. Ocupa-te si tu de proiecte. Ai nevoie sa faci mai mult decat o simpla comunicare. Ultimul lucru pe care oamenii il vor este un sef care doar da ordine. Din cand in cand, dovedeste ca este indemanatica asupra unui lucru mai putin atractiv si foloseste acest lucru ca un exemplu despre cum angajatii ar trebui sa intampine provocarile.
9. Nu lua aceeasi decizie de doua ori. Petrece timp pentru a lua o decizie.
10. Lasa oamenii sa te cunoasca.