Succes versus reusite

Cariera este unul dintre cele mai importante lucruri in viata, dupa familie si prieteni. Sunt insa si situatii si persoane, care pun pe primul loc acest plan si considera ca daca nu sunt impliniti pe plan profesional, nu vor fi impliniti nici in viata personala.

Ce trebuie sa facem pentru a avea o cariera stralucita, fara a regreta nimic din viata personala mai tarziu?
Sa le imbinam. Sa imbinam utilul cu placutul: cariera cu dragostea, succesul profesional cu implinirea sentimentala, viata de lider cu viata de familie.

Acest lucru este posibil atata timp cat iti pastrezi verticalitatea si rationalismul. Sunt persoane care considera ca a fi rational este acelasi lucru cu a fi radical. Lucru total gresit. O persoana rationala stie ce trebuie sa faca si mai ales cum si cand trebuie sa actioneze. Nu ia niciodata decizii pripite si se gandeste de doua ori inainte de a actiona.
O persoana radicala nu va avea niciodata succes in cariera sau in viata personala. Persoanele radicale sunt cele care renunta usor la persoanele din viata lor, la dorinte si la planurile de viitor, pe motiv ca asa este mai bine sau ca asa trebuie.

Citeste si:  Insulele grecesti II - CORFU

Daca vrei sa faci cariera si sa ai si o viata personala normala, schimbarea trebuie sa vina din interiorul tau si sa iti planifici programul si timpul in functie de prioritati, fara a neglija nici una din parti.
Niciodata sa nu crezi ca daca vei acorda mai multa atentie vietii personale o vei face pentru persoana cu care esti, ba din contra, o faci pentru tine, la fel cum faci si in cariera.
Nu te duci la birou pentru colegul X sau Y, te duci pentru tine, pentru experienta ta, pentru a evolua si a ajunge in varf, unde ti-ai dorit dintotdeauna.

Citeste si:  Cartea de grau

Acelasi lucru trebuie sa il aplici si in viata personala. Este atat de frumos cand o bucurie este impartita la doi, cand ai pe cineva care este acolo sa te sustina, sa te laude cand meriti si sa te asculte cand simti nevoia.
Intotdeauna am crezut ca daca vrei sa faci un lucru bine si daca tinzi spre perfectiune, trebuie sa te concentrezi asupra lui si sa dai tot ce ai mai bun din tine, atat in cariera, cat si in viata personala.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti, ca sa-ti spun ce vin ti se potriveste

Daca ajungem unde ne dorim in cariera, putem considera ca a fost un succes si ca a meritat efortul. Daca suntem impliniti in acelasi timp in viata persoanala, putem considera acest lucru o reusita in viata, pe care nu multi o pot atinge, mai ales in anii de tinerete, cand dragostea este mai dulce si nevoia de a ajunge tot mai sus, mai mare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.