Schimbari reusite in cariera

Esti interesata de o noua cariera? Daca da, este important sa iti acorzi timp sa iti evaluezi situatia actuala, sa explorezi optiunile de cariera si sa alegi drumul, cariera care te va satisface.
Iata cateva sfaturi pe care le puteti pune in practica pentru a fi pregatite sa faceti fata unei schimbari de cariera majore:
1. Evalueaza-ti job-ul actual
Pastreaza un jurnal cu reactiile zilnice intr-un carnetel. Care aspecte ale jobului tau actual te indispun? Indentifica-le.
2. Constientizeaza-ti interesele, valorile si aptitudinile. Adu-ti aminte de proiectele trecute si identifica activitatile si calitatile preferate.
3. Idei geniale pentru alternative de cariera. Discuta cu colegii, cu prietenii si cu familia ta si vezi ce pareri au si ei pentru a-ti face o idee.
4. Citeste cat poti de mult despre acele campuri in care crezi ca ai goluri. Numai asa ti le poti umple.
5. Cauta modalitati de a dezvolta noi aptitudini in jobul tau actual. Accepta provocarile. Sunt esentiale.
6. Ia in considerare roluri si solutii alternative. Nu ezita sa faci compromisuri.Trebuie doar sa te gandesti bine inainte.
7. Participa la cat mai multe traininguri pentru a invata cat mai multe lucruri cu putinta.
8. Implica-te cat mai mult in diferite proiecte. Numai asa poti capata experienta si poti invata lucruri noi. Practica este cea care ne ajuta sa ne dezvoltam cunostiintele, in fond si la urma urmei.

Citeste si:  Marketing vs. publicitate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.