Sarcini pentru 2011

Ai nevoie de o lista cu indatoriri. De ce? Pentru ca prin intermediul acestei liste se face transferul intre ganduri si sarcini. Gandeste-te la creierul tau ca la o geanta sau o servieta. Are spatiu mult de depozitare, dar este greu sa ajungi repede la telefon sau la chei atunci cand ai nevoie. Creierul tau functioneaza in acelasi fel. Simplul act al transferarii sarcinilor din creier catre o lista, ii permite creierului sa se gandeasca la aceste sarcini, nu numai sa isi aminteasca ca trebuie sa fie facute.
Exista multe modalitati in care sa tii o astfel de lista. Nu conteaza cum scrii sau cum iti faci aceasta lista. Conteaza sa o faci. Indiferent de format, noteaza tot ce trebuie facut. Tine minte ca indiferent cat de simple ar fi telurile tale, atingerea lor necesita o abordare sistematica. Si asta incepe prin notarea lor pe o bucatica de hartie.
Pentru anumite persoane, in special pentru acele persoane care sunt orientate catre detalii, pastrarea fiecarui obiect pe lista este o cheie catre succes.
Pentru altii, pastrarea unei astfel de liste este prea coplesitoare, asa ca ” rup” o lista mare intr-una mai mica. Aceeasta tehnica functioneaza foarte bine, intrucat o lista mare poate sa fie coplesitoare.
Nu exista indoiala ca instrumentele digitale disponibile pentru organizatie ne-au schimbat in mod radical vietile, si asta include modul in care abordam organizatia. Pentru a decide daca hartia, tehnologia sau combinatia celor doua este potrivita pentru tine, iata cateva intrebari cheie:
– Ce incerc sa fac cu aceasta tehnologie?
– Ma simt confortabila sa invat sa folosesc aceasta tehnologie?
Este important sa profiti de tehnologie.
Esti sigura ca treci cele mai importante lucruri pe aceasta lista?
Examineaza acea lista in fiecare luni si fa distinctia dintre elementele care sunt cu adevarat importante si cele mai putin importante.
Urmareste-ti prioritatile tale reale.
Anumite sarcini necesita mai multa atentie si mai multa concentrare.
Prioritizeaza si fa un top 3 al sarcinilor.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 12-18 august
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.