Sarcina si cariera unei femei

Femeile sunt mult mai mult interesate in ziua de azi de atingerea unei cariere, decat de formarea unei familii. Sa fii educata si bine calificata, este un tel al multor femei. Femeile iubesc sa accepte job-uri provocatoare impreuna cu barbati si sa le demonstreze ca nu sunt cu nimic mai prejos decat ei.
Spre deosebire de barbati, ele trebuie sa isi asume responsabilitati si acasa, la fel si la birou. Trebuie sa aibe grija de copii daca sunt casatoritr si de asemenea sa aiba grija de sotii lor. Asta dovedeste tarie de caracter in a face fata atat meseriei de sotii, mame si angajate.
Cum poate afecta sarcina carierea unei femei?
Desi multe femei raman necasatorite tocmai datorita carierei, exista si altele care isi doresc sa se aseze la casa lor si sa aiba copii. Ele opteaza pentru mariaj, desi incearca sa se concentreze si asupra carierei.
Pentru o femeie de cariera copiii inseamna timp pierdut in defavoarea carierei.
Sarcina inseamna sa fii departe de munca. Poate sa fie dificil.
Poate sa fie dificil sa fii implicata in mai multe activitati deodata. Dar placerea aducerii pe lume a unui copil, exista, dar trebuie sa facem compromisuri, cel putin pentru o perioada de timp.
Multi angajatori eziteaza de multe ori sa recruteze femei pentru ca simt ca sarcina le pot tine departe de munca pentru o perioada de timp. Dar „polita”drepturilor egale nu le permite angajatorilor sa le discrimineze pe femei.
Sarcina este o perioada de incercvare pentru femei. Dar o femeie maritata isi va dori cu siguranta un copil.

Citeste si:  Oprah - Atunci cand visul devine cosmar

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.