Reintrarea pe piata muncii

Reintrarea pe piata muncii poate sa fie o provocare indiferent de cat de bune sunt scuzele tale: voluntariat, munca sau studiul in afara tarii, intemeierea unei familii, etc.
Cautarea ta poate sa fie ingreunata de economia saraca a tarii sau de oamenii care au mai multa experienta in spate. Reintoarcerea ta la locul de munca poate sa fie chiar daunata de cativa factori personali.
Dar nu iti face griji, poti sa o faci. Cu sfaturile de mai jos, reintrarea pe piata muncii va fi doar o simpla adiere de vara.
1. Incepe sa iti updatezi aptitudinile inainte sa incepi sa cauti un job.
Daca poti, incepe sa iti scrii CV-ul cu cateva luni inainte sa te apuci sa iti cauti un job. Ofera-te voluntar, ia cursuri online, studiaza asupra internship-urile. Fa orice care te poate ajuta sa umpli acele goluri pe care le ai.
2. Creaza un CV care este mai degraba functional decat cronologic
Concentreaza-te asupra aptitudinilor tale si succesului tau mai degraba decat asupra datelor precise.
3. Imagineaza-te acolo
Dupa ce iti petreci tot timpul uptadandu-ti CV-ul, asigura-te ca il postezi pe site-urile de recrutare cele mai cunoscute si cele mai bune. Numai asa CV-ul tau va fi vizualizat de cine trebuie.
4. Cauta sfaturi si asculta-le cu atentie
Acum este momentul sa asculti sfaturile prietenilor tai mai intelepti si chiar sa le pui in aplicare.
5. Fii un superstar al interviurilor
Atunci cand aterizezi la un interviu, incearca sa ajungi mai devreme si pregatita pentru a sfasia competitia. Fii increzatoare si nu ezita atunci cand raspunzi la intrebari.
6. Fii deschisa la noi experiente
Realitatea reintrarii in lumea muncii este ca probabil ca vei fi nevoita sa faci ceva compromisuri. Fii deschisa si pentru program de tip part-time, proiect sau contract de colaborare. Aceste job-uri pe termen scurt iti pot asigura deseori o experienta minunata si contacte care te pot ajuta sa ” aterizezi” la locul de munca pe care il doresti si care este perfect si se potriveste de minune tie si experientelor pe care le aduci cu tine.

Citeste si:  Cum sa fii un sef bun

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.