Plan de dezvoltare personala

Scrierea unui plan de dezvoltare personala poate sa fie atat coplesitoare, cat si terapeutica. Scrierea telurilor, aptitudinilor si lucrurilor care te fac sa te simti implinita, poti descoperi anumite aspecte despre tine pe care nu le stiai inainte. Acest aspect in sine poate sa fie revigorant. Notarea telurilor si planificarea viitorului, te va face sa devii mai increzatoare.
Inainte de a incepe sa scrii acest plan trebuie sa te asiguri ca esti in cea mai buna stare posibila. Asta inseamna ca nu trebuie sa incepi sa il scrii daca esti obosita, iritata sau daca te simti neinspirata. Trebuie sa fii intr-o buna dispozitie pentru a face acest lucru. De asemenea, trebuie sa iei in considerare numai aspectele pozitive.
Se recomanda de asemenea sa incepi acest plan de dezvoltare personala cu un tel. Ar trebui sa ai un scop anume, precum obtinerea unui loc de munca, obtinerea unei promovari, etc. Identifica cele mai importante trei aptitudini care crezi ca te vor duce acolo unde vrei.
Ar trebui de asemenea sa intelegi motivele pentru care ai aceste teluri si sa iti faci un program in fiecare zi. Planuieste ce vrei sa atingi si cand. Daca vrei o promovare, atunci planifica cand vrei sa obtii aceasta promovare.

Citeste si:  Arta si stiinta managementului
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.