Pasiune sau obsesie

Suntem invatati sa fim capabili sa reusim in ceea ce facem, si ca trebuie sa punem pasiune in tot. Da, pasiunea ne conduce spre ceea ce vrem.
Asta inseamna ca ne bucuram de sarcinile care ni se dau, indiferent de cat de mult ne-am sacrifica, inca suntem capabili sa o facem pentru ca iubim ceea ce facem.
Dar nu inseamna asta oare obsesie? Nu obsesia ne conduce sa facem lucruri indiferent de consecinte? Da, dar obsesia este diferita de pasiune.
Pasiunea este atunci cand faci lucrurile pe care trebuie sa le faci, si te simti bine, pe masura ce ai impartasit acest lucru si altor oameni. Obsesia, pe de alta parte, este atunci cand faci lucrurile pe care trebuie sa le faci si nu esti satisfacuta si ai sentimentul ca trebuie o iei de la capat.
Cu alte cuvinte, pasiunea este partea pozitiva, in timp ce obsesia este cea negativa.
Pasiunea te face sa te simti implinita. Este ca atunci cand vrei sa iti imparti cunostintele cu alti oameni pentru ca vrei sa simta si ei aceeasi fericita si implinire pe care o simti tu.
Cu pasiune, te transformi intr-o persoana mai buna. Cu obsesia este diferit. Nu vrei sa imparti cu altii. De fapt, vrei sa tii toate lucrurile bune pentru tine.
O intrebare importanta pe care trebuie sa ti-o pui in cazul in care nu stii daca esti pasionata de ceea ce faci sau obsedata este aceasta: esti fericita cu ceea ce faci?
Daca esti pasionata, esti fericita. Te simti satisfacuta pentru ca esti capabila sa faci lucrurile pe care le iubesti cel mai mult. Pe de alta parte, daca te simti goala pe dinauntru si nu esti multumita de ceea ce realizezi, atunci inseamna ca esti obsedata de munca ta.

Citeste si:  Filmul "Slumdog Millionaire" va fi lansat, vineri, in Romania, simultan cu volumul care l-a inspirat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.