Obiective de cariera

Notarea obiectivelor de cariera pot face un CV sa iasa in evidenta pe piata joburilor. Multi profesionist de resurse umane se uita cu precadere la obiectivele de cariera atunci cand citesc numeroase CV-uri.
1. Determina scopul obiectivelor de cariera. Acesta demonstreaza faptul ca tu intelegi telul tau si stii cum sa iti stabilesti aceste teluri. De exemplu, un cercetator de marketing poate sa aiba ca si obiectiv de cariera sa devina director de marketing pentru o companie aeriana.
2. Creaza un obiectiv de cariera dupa ce iti termini educatia.
3. Fa un CV fara sa ai un obiectiv de cariera si apoi unul cu un obiectiv de cariera pentru a clarifica importanta de a avea teluri de cariera listate pe o hartie pentru un potential angajator. De asemenea, asteapta cateva zile pentru a citi obiectivele de cariera si pentru a te asigura ca iti ofera cele mai bune informatii despre telurile de cariera.
4. Permite-le membrilor de familiei sau prietenilor sa iti citeasca obiectivele de cariera impreuna cu scrisoarea de intentie si CV-ul. De asemenea, discuta cu o persoana care ocupa postul pe care tu ti-l doresti despre indatoririle pe care le are, despre munca pe care o face, despre avantajele si dezavantajele pe care le presupune respectivul job.
Sfaturi importante:
Fii atenta cand iti intocmesti scrisoarea de intentie si CV-ul. Verifica eventualele greseli.
Fii pregatita pentru criticile constructive pe care le poti primi, despre obiectivele de cariera. Altfel, poti deveni suparata atunci cand le vei auzi. Primeste-le ca un feedback, fie el pozitiv sau negativ.
Ajusteaza obiectivele de cariera jobului respectiv si incearca sa nu fii prea generala in enuntarea obiectivelor de cariera si sa te axezi strict pe ceea ce iti doresti si pe ceea ce iti place. Numai in acest mod vei putea atinge obiectivul propus si vei putea ocupa postul dorit. Stabileste si o limita de timp, o perioada, in care consideri ca iti vei atingi acest obiectiv si lupta sa se indeplineasca, sa fie asa cum ti-ai propus.

Citeste si:  Madonna, noua imagine Louis Vuitton
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.