Motivatiile noastre

Salariul
Cei mai multi dintre noi ne cautam un loc de munca din motive materiale. Prea putini sunt cei care nu au grija zilei de maine si se angajeaza din pura pasiune. Mai ales pana la un anumit nivel, recompenele materiale sunt extrem de importante.
Beneficiilor extrasalariale
Tot pe partea materiala, angajatii sunt interesati si motivati de beneficiile extrasalariale. In topul acestor beneficii se afla tichetele de masa, ele fiind agreate atat de companii, cat si de salariati deoarece sumele aferente tichetelor sunt deductibile si scutite de taxe si impozite. In plus, tichetele de masa sunt acceptate in cea mai mare parte a magazinelor si restaurantelor din tara.
In pachetul de beneficii se regasesc si abonamente la sali de sport sau la clinicile medicale, prime de vacanta si asigurari de viata.
Posibilitatile de promovare
Pentru multe persoane, posibilitatea reala de promovare, de formare a unei cariere de succes reprezinta o motivare foarte importanta. Daca este o persoana orientata spre profesie, existenta unui sistem corect si functional de evaluare a activitatii si de promovare este mai importanta decat rasplata financiara.
Dezvoltarea profesionala
Omul cat traieste invata. Acesta este motoul care ii detremina pe multi sa isi doreasca o pregatire pemanenta. Multe companii tin cont de dorinta angajatilor de a se specializa, de a tine pasul cu noile descoperiri din domeniu si le ofera posibilitatea de a urma diverse cursuri de pregatire.
Acestea se dovedesc utile atat pentru angajati – care isi dezvolta cunostintele, cat si pentru angajatori, investind in capitalul uman, formandu-si proprii specialisti.
Atmosfera de la locul de munca
Oricat de mult ne-ar placea ceea ce facem, daca zi de zi avem de-a face cu o secretara acra, cu colegi barfitori si un sef cicalitor, cheful de munca dispare instantaneu. Mediul ambient este foarte important, o atmosfera relaxata si pozitiva ajutandu-ne sa ne concentram mai bine asupra activitatii.
Buna colaborare cu colegii, comunicarea directa si eficienta cu sefii, precum si ambianta per ansamblu de la locul de munca sunt factori foarte importanti si motivanti pentru multe persoane.
Programul de lucru
Nu putini sunt cei care ar da orice ca sa-si poata face propriul orar. Fie ca sunt persoane matinale, care dau randament cand marea majoritate a colegilor inca viseaza, fie ca, din contra, trebuie sa doarma pana la cel putin 10, ca sa poata lucra ceva.

Citeste si:  Paris Hilton in slujba binelui

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.