Job potrivit

Raspunsul la intrebarea ” ce fel de job mi s-ar potrivi” este simplu, desi calatoria poate sa nu fie atat de simpla. Acesta este un lucru pe care trebuie sa il tii in minte.
1. Gandeste pozitiv – asa cum gandesti asa esti
Stim ca este greu sa gasiti un job si sa-ti construiesti o cariera.
2. Gandeste interesul, simte pasiunea
Angajeaza-te la un loc de munca care reflecta cel mai bine ceea ce te intereseaza si cunostintele tale. Ti-ar placea sa lucrezi intr-un birou? Daca da, in ce industrie ar putea fi?
Interesul si pasiunea este ceea ce in final te va ghida in gasirea raspunsului la intrebarea” ce job mi se potriveste”. Este greu sa incepi, dar odata ce incepi, raspunsurile mici se vor concretiza pana la urma in raspunsuri mari.
3. Incepe de undeva
Ideal ar fi sa ai o lista de criterii, dar experienta spune des ca multi sunt prea lenesi pentru a face asta.
Ceea ce putem spune este ca trebuie sa incepi de undeva.
4. Construirea carierei este o calatorie
Nu este nici o nevoie sa te grabesti. Da, este mai usor sa spui asta decat sa o faci, dar uneori trebuie sa o si pui in practica.
Implica-te intr-un job care sa te intereseze. Pe masura ce incepi, vei cunoaste oameni si in curand un lucru te va conduce la altul. Vei descoperi noi puncte forte si interese si oportunitati se vor prezenta inaintea ta.
In timp ce exista raspuns simplu la intrebarea ” ce job mi se potriveste” acesta trebuie sa fie descoperit. Important este ca din fericire poate fi descoperit. Doar asigura-te ca ai suficient curaj si rabdare sa faci calatoria si sa accepti provocarile.

Citeste si:  Anorexia, intre Karl Lagerfeld si Jordan

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.