Independenta financiara

Sa ai grija de propriile tale finante ca si un incepator de cariera poate sa fie greu in special cand abia castigi cate ceva. Totusi, cu ceva obiceiuri bune ai putea sa fii in stare sa economisesti ceva bani la sfarsitul lunii.
Obiceiurile bune in ceea ce priveste economisirea banilor trebuie sa inceapa de devreme si sa dureze. Pentru tine aceste sfaturi poate ca par niste clisee, dar te asiguram ca functioneaza intr-adevar.
1. Inregisteaza-ti cheltuielile zilnice
Acest obicei ar trebui sa-l fi invatat inca din vremea facultatii. Daca ai facut facultatea departe de casa, atunci stii cum e sa iti limitezi cheltuielile pentru a-ti ajunge intreaga luna.
2. Plateste-te pe tine mai intai
Acest concept este unul dintre preferatele multor oameni de cariera si este secretul lor de bunastare financiara. Aceasta tehnica este simpla. Ceea ce vrea sa spuna este ca trebuie sa te platesti pe tine mai inainte de toate. Atunci cand iti iei salariul, nu face nimic cu banii aceia pana nu iti pui deoparte cativa bani pentru tine. Ceea ce oamenii fac de obicei este ca atunci cand isi primesc salariul sa isi achite facturile.
3. Evita cardurile de credit
Trebuie sa eviti cat poti de mult cardurile de credit daca nu ai o auto-disciplina foarte buna. Cardurile de credit sunt niste lucruri minunate si de lucrurile minunate avem uneori tendinta de a abuza.
Daca ai o tendinta sa intarzii plata cardului de credit si sa cumperi din impuls, atunci inseamna ca ai o problema si ca trebuie sa le eviti.
Cardurile de credit sunt facute pentru a-ti da o siguranta, nu pentru a-ti sustine un stil de viata pe care nu ti-l permiti.
4. Fa cumparaturi cu o lista
In acest fel vei evita sa cumperi in plus, ceea ce nu iti este necesar.

Citeste si:  Horoscopul lunii iulie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.