Imbunatatire comunicare verbala

Intr-o societate care se bazeaza pe tehnologie pentru a comunica, vorbitul cu oamenii in persoana poate uneori sa fie coplesitor sau chiar intimidator. Chiar daca audienta ta inseamna doar cativa oameni, atmosfera vorbitului in public poate cauza anxietate. Inima va incepe sa iti bata mai tare, vocea sa iti tremure, etc. Din fericire pentru tine, exista anumite sfaturi si trucuri pe care le poti face pentru a-ti pastra calmul si pentru a vorbi mai cla in public sau intr-o conversatie normala.
1. Citeste tare pentru tine. Chiar daca va parea ciudat, cititul cu voce tare te poate ajuta sa iti dezvolti vocea. Concentreaza-te asupra cuvintelor si asupra modului in care suna vocea ta atunci cand citesti. Atunci cand observi ca rostogolesti pur si simplu anumite cuvinte, intoarce-te si reciteste propozitia concentrandu-te mai mult asupra pronuntiei.
2. Imbunatateste-ti inflexiunea, evitand un ton al vocii monoton. Atunci cand vorbesti, vocea ta ar trebui sa sune natural, sa creasca si sa descreasca normal.
3. Vorbeste incet. Daca simti ca ai emotii, vei vorbi mai repede si nu vei pronunta cuvintele in mod corespunzator.
4. Nu uita de contactul vizual pentru ca acesta este foarte important atunci cand vorbesti cu o alta persoana. Daca vorbesti unei audiente mari, contactul vizual trebuie sa fie cu intreaga sala, de-a lungul prezentarii tale.

Citeste si:  Asigurarea Casco cu fransiza
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.