Guvernanta corporativa

Principala sarcina a bordului de directori si a comitetului executiv este sa asigure faptul ca o companie supravietuieste pe termen lung. Managementul de top trebuie sa traseze viitorul companiei si sa vada daca deciziile zilnice si actiunile se indreapta in directia respectiva. Pentru ca acest lucru sa se intample, guvernanta corporativa trebuie sa fie conceputa in termeni de responsabilitate.
In primul rand, o companie este unita daca este construita pe un tel comun si daca membrii companiei muncesc pentru acel tel.
In acelasi timp, compania trebuie sa actioneze eficient. Cu alte cuvinte, trebuie sa contribuie cu valoare economica, care trebuie sa fie distribuita in mod egal membrilor sai, in functie de cat de mult au investit.
In ultimul rand, compania contribuie la dezvoltarea societatii, ca un intreg si este centrata in jurul persoanei ca si subiect, care are mandrie, drepturi, dar si obligatii.

Citeste si:  OST FEST 2012: program complet si reguli de acces

Principiile guvernantei corporative

1. Transparenta
Orice informatie trebuie sa reflecte cu adevarat situatia companiei in orice moment si sa dezvaluie potentialele conflicte.
2. Specializarea
Divizia sarcinilor si responsabilitatilor trebuie sa fie bazata pe un echilibru intre control si initiativa.
3. Discutarea problemelor
Discutiile problemelor trebuie sa fie deschise.
4. Unitatea
Deciziile trebuie sa fie unitare, nu un amalgam de opinii.
5. Eficienta
Ultimul principiu de vaza este ca bordul director sa lucreze in mod eficient stabilind o agenda clara de reguli si prioritati.
6. Modalitati de a promova responsabilitatea corporatiei
Pentru a transfera responsabilitatea sociala de la conducere la intreaga companie, ar trebui sa se creeze un echilibru intre initiativa voluntara.
7. Fiecare companie trebuie sa aiba propriul sau sistem
Masurile legale pentru a regla problemele critice precum conflictele directorilor.
8. Stabilirea unor criterii specifice si teluri
Resposabilitatea corporativa nu este extra, ci trebuie sa fie o forta conducatoare pentru o buna guvernanta. Bordul director trebuie sa fie constient de obligatiile sale cu privire la actionarii companiei.
9. Teluri indeplinite
10. Adoptarea indicatorilor de management

Citeste si:  Trupa de teatru A$ prezinta spectacolul "Doctor fara voie"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.