fbpx

Femeile fac regulile in business

Astazi, femeile se implica in afaceri intr-o proportie covarsitoare fata de ultimii ani, schimband regulile jocului. Totusi, ascensiunea acestora in mediul business nu este deloc usoara
In Statele Unite, aproximativ jumatate din companiile private americane sunt detinute de femei. Companiile feminine creeaza constant job-uri si angajeaza mai multe persoane decat primele 500 de companii de top luate impreuna. In Marea Britanie, peste 600.000 de femei activeaza in antreprenoriat, aducand statului englez aproximativ 130 miliarde de lire sterline.
Motivatile care stau la baza intrarii femeilor in afaceri sunt foarte diferite de cele ale barbatilor, potrivit declaratiilor lui Margaret Heffeman, scriitor si antreprenor: „Aceste femei sunt in cautarea unui loc unde isi pot dovedi calitatile. Pentru aceasta, majoritatea sunt dispuse sa isi asume un risc mai mare in cariera decat barbatii”.
Heffeman precizeaza ca aceasta nu se intampla datorita prostiei si inconstientei, ci mai degraba datorita disperarii: „De multe ori, femeile nu vad alte oportunitati, alte modalitati de a gasi un job, un anumit mod de a lucra care sa li se potriveasca”.

Citeste si:  Poeme inedite si insemnari ale lui Cortázar, printre noutatile festivalului de la Buenos Aires
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.