Factori personali in evaluarea succesului

Definirea succesului ar trebui sa fie o sarcina individuala bazata in totalitate pe propriile preferinte si teluri de viata. Examinarea atenta a alegerilor facute de cei din jurul tau – si toate consecintele intentionate si neintentionate ale alegerilor – vor fi extrem de ajutatoare in acest proces de auto-descoperire.
Bani: Cat de mult este suficient?
Deciderea a cator bani sunt suficienti pentru a declara succesul personal este un proces de gandire intens personalizat care variaza considerabil de la individ la individ. Anumiti oameni masoara succesul in termeni de prestigiu si cantitatea resurselor pe care le detin si controleaza. Pentru acest tip de oameni, succesul poate insemna detinerea unei proprietati mari sau a mai multor proprietati, un garaj plin de masini de lux, un iaht, etc.
Pentru altii, succesul financiar este ceva mai practic si mai realist. Asta poate insemna plata tuturor datoriilor, precum si a ipotecii, rata la masina, astfel incat sa ai libertatea financiara de a sta departe de stresul financiar. A fi liber de datorii poate imbunatati standardele unei persoane de a trai exponential, chiar daca individul nu este bogat dupa standardele actuale ale societatii in care traim.
Relatiile: Calitatea si cantitatea
Calitatea si cantitatea relatiilor personale, fie ele platonice sau romantice au un impact enorm asupra sentimentului succesului. La fel cum se intampla si cu banii, definirea calitatii si cantitatii relatiilor variaza de la persoana la persoana. Deseori, oamenii percep pe cineva ca un succes daca isi poate face prieteni oriunde merge. In mod cert, o asemenea persoana ar putea fi considerata un succes, daca are multi prieteni, suporteri si iubitori si asta o face fericita si implinita.
Altii pot avea un concept total diferit al succesului social implicand mult mai putini oameni, definind o relatie de succes prin cativa prieteni apropiati sau poate doar un prieten bun, si o relatie romantica serioasa, decat altele mai casual.
Cariera: Sunt interesata de ceea ce fac?
In afara aparentelor, cu privire la succesul carierei, poate sa fie destul de deceptionant. Directorul unei companii profitabile care face in fiecare an sume astronomice va fi vazut cu siguranta ca un succes, la fel cum va fi vazut si un doctor bine platit, avocat sau orice alt profesionist. O parte din acesti indivizi totusi, se pot afla in carierele lor doar pentru simpul motiv al banilor.
O persoana care intra intr-o pozitie bine platita si puternica impins de la spate de catre familie si prieteni, care mai degraba s-ar implica in activitati sociale sau creative, pot economisi foarte multi bani, dar nu se pot simti impliniti.
Realistic vorbind, banii sunt un factor atunci cand alegi o cariera care este cea mai buna pentru tine.

Citeste si:  Talentul tau secret
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.