Elibereaza-te de stres

Iata cateva strategii bune pentru a face fata stresului de la locul de munca:
– Nu incerca sa faci prea mult sau prea multe. De cele mai multe ori pozitionam complet neadecvat si irational comenzile. Acest lucru nu face altceva decat sa adauge presiune si sa ne faca mai putin eficienti. Adu-ti aminte ca este ok sa nu fii perfecta tot timpul.
– Prioritizeaza. Primul lucru pe care trebuie sa il faci in fiecare zi este sa faci o lista cu ceea ce trebuie sa termini in respectiva zi. La sfarsitul zilei, acorda-ti 10 minute sa iti updatezi lista de to-do si planuieste pentru urmatoarea zi.
– Invata sa spui ” Nu” . De cele mai multe ori obisnuim sa ne asumam anumite sarcini care nu sunt responsabilitatea noastra, pentru ca suntem speriati sa nu se supere cineva pe noi daca spunem nu. Exista o limita asupra a ceea ce poti sa faci si nu ar trebui sa-ti fie frica sa spui nu.
– Fii organizata. Curata gunoiul din biroul tau.
– Pentru sarcini mai mari, asigura-te care sunt deadline-urile si planuieste in mod corespunzator. Nu lasa un proiect mare pana in ultimul moment. Asta nu va face altceva decat sa iti dea un stres nenecesar.
– Fa pauze regulate. Desi ai o pauza de pranz, poti sa mai iesi din cand in cand sa mai iei aer.

Citeste si:  Cum iti organizezi viata

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.