fbpx

Dorinta femeilor de a face cariera dusa uneori la extrem

Unul dintre lucrurile care ne plac cel mai mult este sa spunem despre noi ca suntem puternici si detinem controlul la cele mai inalte cote.
Acesta este cazul celor care afirma ca se pot lasa oricand de fumat sau a celor care spun ca ei nu sufera de nici un tip de dependenta si in niciun caz, de cea de munca. Departe de a fi un moft, aceasta este un fapt real, care implica serioase consecinte.

In vreme ce presiunile de a avea o cariera sunt la ordinea zilei, au oare femeile inclinatia de a fi mai dependente de munca?
Probabil ca va intrebati cum arata un workaholic? Ei bine, aceasta are ochii rosii, cearcane si pare ravasita.
Aceasta, deoarece printre obiceiurile unei persoane care se confrunta cu o asemenea dependenta se numara si faptul ca, desi este in timpul liber, ea se gandeste ce sa mai faca pentru job, lucreaza in weekend-uri si vacante, se simte vinovata daca face altceva in afara muncii. „Nu orice persoana care lucreaza din greu poate sa fie numita ca fiind dependenta de munca. A face ceva cu pasiune sau a sta ocazional peste program nu inseamna ca esti workahaolic. Dependenta de munca resimte, spre exemplu, stari de neliniste atunci cand nu are sarcini de lucru, isi asuma responsabilitati din ce in ce mai dificile, prefera activitatile exacte – care implica mai putin lucrul cu oamenii si mai degraba organizarea si administrarea.De asemenea, workaholicii isi fixeaza standarde inalte, prefera sa lucreze singure si, bineinteles, refuza ideea de extenuare”.
Oare tendinta din copilarie a fetitelor de a face mereu teme suplimentare si de a se gandi mai mult la sarcinile scolare se transforma (sau capata forma) in dependenta de munca? „Este de remarcat faptul ca aceasta este singura acceptata (si chiar promovata) de catre societate. Daca stai peste program si iti asumi sarcini cat mai multe, atunci este posibil ca si ceilalti sa te vada ca fiind extraordinar de loiala. De multe ori, angajatorii cauta persoane care afirma ca in afara de munca, pentru ei nu mai exista altceva. Este adevarat faptul ca femeile sunt educate sa fie mai constiincioase, mai atente la detalii, sa realizeze cat mai multe sarcini. De aceea, este posibil ca ele sa dezvolte o inclinatie spre a munci in plus. A fi o femeie de cariera este o cerinta inerenta a lumii de azi, iar a povesti cat de ocupata esti a devenit o adevarata moda. Totusi, sa nu uitam faptul ca si barbatii sunt workaholici

Citeste si:  Banii nu mai sunt o motivatie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.