Dezvoltare aptitudini de leadership

Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa iti dezvolti aptitudinile de leadership. Cu siguranta aspiri si tu sa devii si tu intr-o zi liderul orgarnizatiei in care lucrezi. Unii oameni cred ca liderii se nasc si nu se fac.
Este posibil sa dezvolti aptitudinile de leadership. Daca accepti faptul ca liderii se comporta intr-o anumita maniera, atunci este posibil sa inveti comportamentul unui lider. Oamenii urmeaza liderii pentru ca ei le-au castigat increderea si respectul.
Sa inveti sa fii un lider poate dura ceva timp. Din cauza asta, este intelept sa incepi sa dezvolti aceste aptitudini din timp. Care sunt zonele asupra carora ai nevoie sa lucrezi dezvoltand aceste aptitudini?
1. Integritatea
Liderii au etica inalta. Ei sunt onesti. Daca vrei sa castigi increderea oamenilor, atunci este important sa inveti acest lucru din timp. Unele din situatiile actuale pe care le poti practica sunt asumarea responsabilitatii pentru propriile tale actiuni.
2. Pasiunea
Liderii sunt pasionati de ceea ce fac. Ei pun pasiune si suflet in munca lor, devenind entuziasti.
3. Curajul
Daca oamenii te vor urma ca si un lider trebuie sa fii curajoasa. Liderii sunt asa atunci cand se confrunta cu riscurile si necunoscutul.
4. Angajamentul
Atunci cand iti dezvolti aptitudinile de leadership, incepe cu ce e mai usor. Angajamentul este unul din cele mai simple. Liderii muncesc din greu si au o disciplina stricta in ceea ce priveste munca lor.
5. Orientarea catre teluri
Liderii sunt foarte concentrati asupra obiectivelor care trebuie sa fie atinse. Ei dezvolta un plan si o strategie pentru a-si atinge obiectivele. Mai mult decat atat, vor avea de asemenea nevoie sa construiasca angajamentul de la echipa.
6. Dezvoltarea oamenilor
Dezvoltarea oamenilor prin training, antrenare sau invatarea lor este unul din principalele aptitudini ale unui lider bun. Nimeni nu poate atinge telurile organizatiei singur.
7. Prioritizeaza
Liderii fac lucrurile care sunt cele mai urgente si importante.
8. Fara glorie publica
Liderii inteleg ca vor fi recompensati pentru munca lor. Gloria publica nu este dorita.

Citeste si:  TIFF se muta la Bucuresti. Afla ce poti vedea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.