Cum sa-ti iubesti munca

In fiecare zi auzim despre oameni care fac schimbari radicale in cariera. Oportunitatile exista, dar oare toate aceste schimbari ne fac mai fericiti? Poate ca intrebarea nu este ” cum pot sa gasesc slujba care sa-mi placa?”, ci ” cum pot sa iubesc slujba pe care o am?”. Gandeste-te putin si ia in considerare ceea ce iti spunem noi:

1. Realizeaza ca nu munca te defineste, ci felul in care o faci. Sunt multe de spus in ceea ce priveste atitudinea. Si munca poate fi facuta bine, cu compasiune, cu grija. Atitudinea pe care ai la serivicu si felul in care tratezi oamenii- chiar si starea ta de spirit- nu trec neobservate. Ele au o profunda influenta asupra oamenilor cu care lucrezi. Exista momente in care nu poti sa controlezi situatia, dar poti intotdeauna sa alegi cum sa traiesti cu ea.
2. Inceteaza sa te concentrezi asupra banilor. Banii nu vor fi niciodata de ajuns asa ca nu ii mai folosi ca pe o scuza. Oricat ai aduce acasa pe data de 15 sau 30 ale lunii, vor fi intotdeauna lucruri pe care ai putea sa le faci daca ai avea mai mult. Plata este numai o singura parte a ceea ce faci, asa ca munca ta ar trebui sa fie mai mult decat o chestie baneasca.
3. Gaseste semnificatia in ceea ce faci. Ia-ti ceva timp pentru a te gandi asupra a ceea ce faci. Adu-ti aminte de ce ai acceptat slujba la inceput. Daca a fost doar ceva „pentru moment” chiar iti doresti alta slujba?
4. Indrazneste sa te intrebi daca merita. Daca nu poti partea din slujba ta care iti place. Poate nu ca de o slujba noua ai nevoie, ci doar de o noua directie.
Faptul ca esti constienta te poate duce la o mai mare satisfactie asupra a ceea ce presupune o slujba noua.
Arunca o privire asupra vietii tale. Cum ai descrie-o? Multumita? Rusinata? Fericita? Stresata? Exista lucruri la care visam sa le facem intr-o zi, exista lucruri pe care visam sa le uitam.
Daca cauti pacea si linistea, exista un mod in care sa-ti balansezi viata. Nimeni nu poate fi perfect, sau sa aiba o viata perfecta. Dar fiecare dintre noi are oportunitatea de a experimenta lucruri noi.

Citeste si:  Alaska sau bucuria ghetii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.