Cum sa te organizezi

Singurul lucru care te impiedica sa fi o persoana organizata esti chiar tu insuti. Vestea buna, totusi, este ca exista 5 lucruri pe care le poti face astazi, pentru a incepe sa iti atingi telurile organizationale. Iata care sunt ele:
1. Inceteaza sa mai gasesti scuze
In loc sa cauti tot felul de motive conform carora ziua de azi nu este buna pentru a incepe sa te organizezi, incepe prin a te concentra asupra a de ce astazi este o zi buna pentru a incepe sa te organizezi si nu mai amana acest lucru.
2. Programeaza o intalnire pentru a te organiza
Foloseste un calendar sau un telefon si programeaza intalnirea, la fel cum ai face cu intalnirea de la doctor sau cu o intalnire de afaceri. Trateaza-o ca orice alta sarcina importanta de care trebuie sa te ocupi cu cea mai amre seriozitate.
3. Fii realista in legatura cu asteptarile tale
Incercarea de a organiza intreg dormitorul ( si ne referim aici la dulap, sifonier, noptiera, etc.) poate sa fie o sarcina coplesitoare. Recunoastem asta. Insa , in loc sa faci asta, mai bine ia-o pe rand. De exemplu, incepe cu dulapul. Daca esti inca motivata si ai timp, continua cu sifonierul. Daca nu, programeaza pentru alta zi.
4. Limiteaza-ti distractiile
Telefoanele mobile, televizorul sau calculatorul poate sa iti distraga cu foarte mare usurinta atentia de la sarcina pe care o ai de indeplinit. Pastreaza aceste obiecte departe de tine in timp ce te organizezi.
5. Recompenseaza-te
Dupa ce indeplinesti o sarcina organizationala, recompenseaza-te participand intr-o activitate care iti place. De exemplu, poti sa petreci jumatate de ora uitandu-te la televizor , la emisiunea ta preferata. Atunci cand stii ca este si o recompensa la mijloc, poate ca sarcina respectiva sa fie mai usor de atins.
Cheia in a te organiza este sa fii perseverenta, si sa iti stabilesti un tel de organizare pe care sa il indepinesti in fiecare saptamana. Combinatia dintre perseverenta si aceste 5 sfaturi te vor ajuta cu siguranta sa fii organizata cat ai clipi.

Citeste si:  Edora.ro - bijuteriile zodiei tale
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.