Cum sa retii numele persoanelor cu care interactionezi

Aminteste-ti cum, in scoala, invatatoarea ne punea pe toti intr-un cerc si ne ruga sa ne spunem numele si un animal a carui denumire incepe cu prima litera din numele nostru.
Ce bine ar fi daca am putea juca acest joc si cand suntem adulti, pentru a memora mai usor numele persoanelor noi pe care le intalnim zi de zi. Abilitatea de a memora numele celor pe care ii intalnesti este benefica atat in situatiile sociale, cat si in cariera. Din fericire, exista cateva tehnici de imbunatatire a memoriei, car ete vor ajuta sa le retii mult mai usor.

Citeste si:  Tatu revine

1. Fii atenta atunci cand ti se prezinta cineva. Dupa cateva minute, cand ai sa te intalnesti iarasi cu persoana respectiva, repeta-ti in gand numele ei. In cazul in care l-ai uitat, vorbeste din nou cu acea persoana si intreab-o iarasi cum se numeste.
2. Scrie undeva, de trei ori, numele persoanelor noi pe care le-ai cunoscut in ziua respectiva si incearca sa-ti amintesti figurile lor. E bine sa faci acest lucru cat mai repede posibil dupa ce ai cunoscut pe cineva.
3. Intreaba cum se scrie un nume dificil sau uita-te atent la modul in care este scris numele persoanei respective pe cartea sa de vizita, in cazul in care iti este oferita una. Daca stii cum se scrie un cuvant si ti-l imaginezi in minte, il vei retine mult mai bine.
4. Asociaza un nume cu un cuvant comun pe care ti-l aduci aminte usor.
5. Incearca sa faci o asociere intre numele persoanei si hobby-urile sau munca sa. De exemplu, „Alina-Pastila”, te-ar putea ajuta sa retii numele farmacistei tale.

Citeste si:  Dave Gahan (Depeche Mode) s-a intors pe scena, dupa recenta operatie de cancer

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.