Cum sa fii un sef bun

Educatia si auto-educarea nu trebuie sa se opreasca chiar daca ai terminat facultatea, studiile. Poate ca de fapt, educatia ta abia acum incepe.
Este un cliseu, dar inceputul carierei tale poate sa fie ca un drive test, pentru ca se spune ca abia atunci cand conduci cu adevarat inveti ce trebuie sa faci.
La fel se intampla si cu leadership-ul. Leadership-ul este ceva ce se invata pe parcurs, pe drum. Si toate celelalte aptitudini ale tale nu ar trebui sa ” inghete” pe masura ce iti obtii un job bun.
Ar trebui sa identifici nevoia de a invata in continuare mai mult ca oricand. Lucreaza-ti slabiciunile si transforma-le in puncte tari sau cel putin in puncte neutre.
Fii intotdeauna deschisa catre idei noi si modalitati noi de a face lucruri. In aceasta directie consta progresul.
Tu esti seful, dar nu este amuzand sa fii un sef care nu este respectat. Pentru a castiga respectul si admiratia angajatilor trebuie sa realizezi ca managementul se face bine cu ajutorul angajatilor. Pentru ca tu esti la conducere nu inseamna ca tu trebuie sa primeste toate meritele si toate laudele pentru munca facuta. Si angajatii tai, echipa ta este responsabila pentru realizarile efectuate. Daca iti asumi tu meritele in locul lor, cu siguranta iti vei submina puterea de lider.
Un sef bun are incredere in oamenii sai si ii responsabilizeaza. De asemenea, un sef trebuie sa isi cunoasca bine angajatii, sa le cunoasca punctele tari si punctele slabe. De ce? Pentru a cunoaste atuurile si punctele slabe ale echipei tale, si, prin urmare, ale tale ca sef.
Angajatii trebuie priviti ca indivizi, analizati si tratati ca atare, nu ca un tot unitar.
Da-le angajatilor tai posibilitatea de a lua decizii importante. Daca ai facut o treaba buna ” antrenandu-i”, atunci acum ar trebui sa vezi rezultatele.
In momentul in care apar anumite probleme si conflicte, incearca sa le rezolvi imediat si cu calm.
Spune-i echipei tale cat de mult ii apreciezi. Ofera-le un feedback, fie el pozitiv, sau negativ.

Citeste si:  Horoscop. Compatibilitatea Leului cu celelalte zodii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.