Cum sa faci fata noului program de munca

Cu siguranta ai cantarit bine avantajele si dezavantajele schimbarii locului de munca sau reintoarcerea la locul de munca dupa o perioada in care ai stat acasa. Dar acum ca ai acceptat oferta, este timpul sa consideri alte modalitati in care noul job iti poate afecta viata personala.
Chiar si bazele unei rutine zilnice pot sa faca ajustari importante. Programul tau si prioritatile se vor schimba pentru toata lumea din jurul tau: parteneri si soti, copii, parinti si chiar prieteni. De la setarea alarmei de dimineata pana la deciderea daca cina este facuta in casa sau luata in oras, spune-ti ca flexibilitatea si schimbarea va fi o parte a noului tau program de munca.
Acorda-ti ceva timp inainte de Ziua Unu pentru a-ti revedea angajamentele care nu sunt legate de locul de munca si fa o lista pentru a decide care vor fi schimbarile. Care vor obligatiile catre altii?
Sa ceri ajutor este vital, dar poate sa fie dificil, in special pentru aceia care se intorc la munca dupa ce au fost in asa-zisa vacanta.
Chiar daca ai avut o zi grea la locul de munca, familia si prietenii pot avea asteptari in legatura cu disponibilitatea ta si isi pot dori anumite lucruri de la tine, lucruri pe care este posibil sa nu mai fii in stare sa le duci la bun sfarsit.
– Daca poti, planuieste dinainte pentru zilele de nastere, vacantele de a scoala si alte evenimente la care trebuie sa participi.
– Anumite cupluri isi pot programa ceva escapade si intalniri. De ce sa nu va rezervati un weekend numai al vostru in care sa uitati de grijile cotidiene?
In afara de faptul ca stai mai linistita ca ai un venit fix si sigur, fii constienta de surprizele financiare. Exista anumite taxe si impozite pe care trebuie sa le platesti.
Trebuie sa iti calculezi bine banii.
Doar pentru ca lucrurile sunt diferite nu inseamna ca trebuie sa le faci mai bune sau mai rele. Trebuie sa accepti lucrurile asa cum sunt, intrucat acum te afli intr-un nou loc si un alt timp. Companiile isi doresc oamenii care privesc inainte si vor sa contribuie la schimbare.

Citeste si:  Ai baut cam mult, Victoria!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.