Cum sa devii un CEO

De ce ai nevoie pentru a deveni un CEO? Exista anumite carti, manuale care sa ne invete asta? In orice fel de afacere te-ai baga, exista anumite lucruri pe care orice CEO trebuie sa le aiba. Si trebuie sa ai aproape tot pentru a fi in stare sa manevrezi lumea complexa a leadership-ului corporativ. Daca sa devii un CEO se afla printre dorintele tale de top, iata cativa pasi pe care sa ii faci.
1. Determina in primul rand care sunt telurile tale.
Nu toata lumea are abilitatea de a deveni lider. Inclinatia trebuie sa fie acolo, dar potentialul este posibil sa nu fie. Pentru ca tu sa devii un lider bun, trebuie sa dispui nu numai de o inclinatie catre acest lucru, ci si de un potential mare.
2. Fii inteligenta. Este responsabilitatea CEO-ului de a stii tot ce se intmapla in companie. Totul inseamna chiar totul. De la sarcinile de care ar trebui sa te ocupi, la atitudinea corecta, la ceea ce se intampla cu echipa ta.
3. Sa ai o diploma nu este cheia principala. Au existat multi CEO’s eficienti si buni, dar care nu au fost niciodata la facultate. Totusi, in aceasta lume moderna, majoritatea companiilor prefera persoane calificate care au absolvit si au terminat chiar si masterat-ul. Totusi, noi suntem de parere ca o minte stralucita nu are nevoie de diplome, pentru ca are calitati adevarate de leadership.
4. Personalitatea joaca un rol important. Un lider cu un creier excelent, dar fara inima si intelepciune este o persoana cu un picior mai scurt fata de altele. Este nevoie de doua picioare echilibrate pentru a merge corespunzator si repede. In mod ideal, un CEO ar trebui sa fie:
– un bun comunicator. Numai asa ii poti faci pe ceilalti sa te urmeze si sa aiba incredere in tine.
– curajos, si un bun negociator. Lasitatea nu este ceva de admirat aici. Ar trebui sa ai suficient curaj incat sa iti asumi riscuri si sa transformi ceva mare in ceva si mai mare.
Odata cu puterea adevarata vine si responsabilitatea adevarata. Mult noroc iti dorim si nu uita ca pentru a deveni un CEO adevarat trebuie sa ai mult curaj.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 1 noiembrie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.