Cum faci fata unei promovari

Ai o slujba destul de bine platita pe care o adori, acesta fiind si motivul pentru care ai depus tot efortul tau si sefii au observat asta. Promovarea ar fi urmatorul pas natural. Intr-o zi, unul din sefii tai te cheama in birou si iti dau marea veste. Acesta este momentul la care ai visat dintotdeauna si pe care l-ai asteptat mereu. O promovare inseamna mai multi bani, mai mult respect, dar si mai mult de munca, mai multe ore in plus peste program. Depinde de tine sa ii faci pe superiori sa isi dea seama ca nu au facut o greseala cand te-au promovat. Si apoi incepi sa te gandesti la ceea ce ai de facut si totul pare sa te copleseasca. Nu te panica pentru ca specialisti s-au gandit cum sa te ajute sa faci fata unei promovari. Iata cateva dintre sfaturile lor pe care ar trebui sa le pui in practica in primele saptamani.
Cu noua promovare pari ca ai cu totul si cu totul o alta slujba: noi indatoriri, noi colegi si un nou sef. Ei bine, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa iti stabilesti prioritatile si sa le urmezi. Du-te la noul tau sef si discuta cu el despre ceea ce trebuie sa faci. Asigura-te ca realizezi care sunt asteptarile lui si ce dorinte are. Nu ar fi rau daca le-ai nota pe o bucatica de hartie. Spune-i ce crezi despre noua ta slujba. Fa-l sa inteleaga ca a facut alegerea corecta si ca se poate baza pe tine. Daca vezi ca aveti dorinte comune atunci poti sa-l rogi sa iti fie mentor. Va fi onorat sa te invete tot ce stie.
Daca vrei sa devii mai buna in ceea ce faci atunci te poti apuca sa te documentezi mai mult. Sacrifica-ti timpul si citeste ceva care priveste munca ta. Acest lucru poti sa il faci seara inainte de culcare. Tine un caiet in care sa notezi problemele. Fa-ti superiorii sa isi dea seama ca au facut o alegere buna promovandu-te. Lasa-i si pe ceilalti sa vada ca faci o treaba buna- pentru ca in cele din urma totul este o problema de incredere in tine. Nu iti fie teama sa ii lasi pe ceilalti sa vada ca intr-adevar meriti promovarea.

Citeste si:  Zile de carnaval

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.