Conducerea propriei afaceri

Manevrarea timpului tau este usoara atunci cand ai putine sarcini. Totusi, atunci cand ai propria afacere, trebuie sa faci fata oricarei provocari, de la cele mai mici detalii la cele mai mari.
1. Scrie un plan de afacere. Daca te astepti sa obtii orice fel de finantare, vei avea nevoie de un plan formal de afaceri. Daca nu cauti finantare, tot ai nevoie sa iti notezi cate ceva. Nu conteaza daca sunt doar cateva pagini sau daca este ceva foarte laborios. Trebuie sa pui ceva pe hartie pentru a stii in ce directie se indreapta afacerea ta.
2. Asigura-te ca urmezi toate normele si reglementarile legale. Aceasta include licentierea afacerii, colectarea taxelor de vanzare si mentinerea tuturor actelor necesare angajatilor. Consulta un avocat in cazul in care nu stii exact ce ai de facut.
3. Urmareste cu atentie toate vanzarile si toate cheltuielile. Indiferent ce tip de afacere conduci, vinzi ceva – fie timp fie un product fizic. Trebuie sa ai un sistem de urmarire a acestora.
4. Tine afacerea si cheltuielile personale separat. Trebuie sa ai un cont separat al afacerii.
5. Fa o lista cu toate sarcinile care trebuie indeplinite. Planuieste cum si incearca sa faci fata deadline-urilor. Nu-ti fie frica sa deleghezi persoane.
6. Acorda-le feedback angajatilor in mod frecvent.
7. Reevalueaza-ti planul de afacere periodic.

Citeste si:  Pampam.ro - jucarii si articole pentru copii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.