Cautarea unui job in perioada de criza

Cautarea unui loc de munca in perioada de criza poate sa fie destul de strasant. Daca vrei sa ai succes, atunci va trebui sa te implici foarte mult si sa nu disperi.
– Incepe sa cauti un job avand in primul rand un plan. Acesta ar trebui sa includa tipurile de joburi pe care le cauti, angajatorii pe care ii preferi si o strategie pentru obtinerea unei pozitii cu unul dintre angajatorii pe care ii preferi.
– Nu te baza numai pe o tehnica pentru a-ti gasi un loc de munca. Cea mai buna abordare, in special pe o piata slaba a joburilor, este abordarea folosind mai multe tehnici.
– Nu te gandi ca CV-ul este singura cale catre a obtine un loc de munca.
– Nu te descuraja si nu lasa lucrurile sa te distraga. Ego-ul tau poate sa aiba putin de suferit, intr-adevar, dar cu cat stai mai concentrata si nu renunti, cu atat vei avea mai multe sanse de succes. Adu-ti aminte ca va dura mai mult sa iti gasesti un nou loc de munca.
– Planuieste sa investesti un efort mai mare in cercetarea aceasta decat ai facut-o inainte. Vei avea nevoie sa stabilesti cate un tel zilnic pentru a completa activitatile de cercetare a joburilor. Tine-te de programul tau si oricand este posibil, incearca sa iti depasesti acele teluri.
– Nu ignora si nu subestima puterea networkingului. Folosirea tuturor oamenilor pe care ii cunosti, plus oamenii pe care ei ii cunosc, pentru a pastra o alerta care se potriveste cu ce cauti, este o parte cruciala a oricarei cautari de job. Intr-o economie recesionara, totusi, networkingul trebuie sa domine strategia ta de cautare, din moment ce putine organizatii cauta in mod activ noi angajati.
– Creaza un CV care se concentreaza pe realizarile tale cheie si succesul tau atunci cand iti descrii experienta. Foloseste verbe de actiune pentru a descrie acele realizari.
– Nu uita sa modifici CV-ul si scrisoarea de intentie in functie de fiecare oportunitate de job.
– Nu lasa vestile economice proaste sa te opreasca din aceasta ” vanatoare” a ta. Continua si vei vedea ca vei obtine rezultatele dorite.

Citeste si:  Premiul C.I.C.A.E pentru "Cea mai fericită fată din lume" la Berlin
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.