fbpx

Cariera sau pasiune?

Foarte multi oameni considera ca au o cariera cu adevarat numai atunci cand si-au indeplinit tot ce si-au dorit sau cand au ocupat o functie foarte importanta, cu care se pot lauda sau da bine in fata celorlalti.
In realitate, nu este deloc asa! O cariera implinita nu inseamna sa ocupi functii la care nici nu sperai sau sa faci din parte dintr-o anumita categorie sociala. O cariera implinita este si cea in care ai pus pasiune sau cea in care iti urmezi o pasiune.

Am decis sa abordez acest subiect, pentru ca, observ ca tinerii din ziua de azi sunt din ce in ce mai orientati catre meserii care sa le aduca numai satisfactii materiale, faima, apreciere sau invidia celor din jur.
Foarte putini tineri aleg sa faca o cariera in dans, teatru, muzica, actorie sau pictura, spre exemplu. De ce oare? De ce renuntam la visele noastre pentru a trai visul altora, a celor pe care ii consideram fericiti si impliniti datorita sacrificarii propriilor dorinte si convingeri?
De ce nimeni nu mai aspira la o cariera in lumea teatrului sau a dansului? De ce s-au desfiintat clasele de pictura din scoli si de ce toata lumea e interesata doar de bani si strategii de marketing?

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 15-21 octombrie

Din pacate, faptul ca traim in era tehnologiei se resimte mult prea mult in vietile noastre: preferam sa “socializam” pe Facebook decat sa mergem la o piesa de teatru, preferam sa ne pierdem noptile prin cluburi decat sa mergem un weekend la munte si preferam sa ne plafonam si sa imbratisam “mentalitatea impusa de societate” decat sa incercam sa schimbam ceva sau sa ne construim o cariera bazata de dorintele noastre, nu pe cele impuse de ceilalti.
Apreciez oamenii care aleg sa-si faca o cariera in domenii care nu sunt atat de bine platite, dar care stiu sa scoata un zambet de pe fetele triste si preocupate ale celor care se duc la birou si numara cate zile mai au pana la concediu sau daca si-au atins target-ul pe luna asta.

Citeste si:  Madonna si Guy pasionati de Brick

Daca iti place dansul,muzica, actoria sau pictura si daca vrei sa faci o cariera din pasiunea si talentul tau, eu cred ca ai toate sansele sa ajungi unde iti doresti si sa fii implinit sufleteste pentru alegerea facuta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.