fbpx

Cariera – intre vis si realitate

Cu totii ne dorim o viata cat mai frumoasa, cat mai lipsita de griji si de evenimente care ne pot da peste cap intreaga noastra existenta. Insa, viata, vine mereu cu surprize: unele placute, altele neplacute, nimic nu este batut in cuie sau stabilit de dinainte.
Acelasi lucru il putem spune si despre cariera. Este foarte greu sa spui ca vei ajunge undeva sau sa-ti planifici viata urmand un anume tipar, pentru a avea cariera dorita, fara a face niste sacrificii.

Cariera intre vis si realitate. De ce am numit articolul asa? Pentru ca, pentru multi, cariera ramane la stadiu de vis, din diverse motive. Spre exemplu, sa spunem ca visul tau este sa devii astronaut. Este destul de greu sa reusesti sa-ti implinesti acest vis, mai ales daca nu ai resursele financiare necesare pentru a urma cursurile unei universitati de specialitate. Cum poti sa-ti implinesti visul? Uneori, nu este de ajuns sa ai ambitie si foarte multa materie cenusie, trebuie sa ai si un dram de noroc si resurse financiare la dispozitie.

Citeste si:  Cum sa devii indispensabila

De aceea, este bine sa incercam sa dam contur si culoare acelor vise care credem noi ca se vor realiza in viitorul apropiat.
Iti place actualul loc de munca si iti doresti sa faci cariera in acest domeniu? Foarte bine! Implica-te mai mult in activitatile zilnice si demonstreaza-le superiorilor ca poti duce la bun sfarsit si alte atributii decat cele care sunt prevazute in fisa postului tau.

Citeste si:  Rivalitati in "Totul despre sex"

Ajuta-ti colegii, daca stii ca poti face asta si lasa celor din jur o impresie buna despre tine. Pentru o cariera implinita, conteaza foarte mult si imaginea pe care o ai si perceptia pe care cei din jur o au despre tine.
Oamenii de success, oamenii de cariera sunt vazuti in general, ca niste oameni reci, fara sentimente si scrupule. Ar face orice pentru cariera lor, sunt egoisti si nu stiu sa vada viata dincolo de latura materiala sau de zidurile biroului.

Cu toate astea, sunt oameni pe care ii poti impresiona, daca demonstrezi ca esti un om de incredere, pe care se pot baza si care isi dedica o mare parte din timp carierei.
Daca vrei sa ajungi sus, incearca sa stai in preajma oamenilor care au ajuns sus, insa care nu au uitat de unde au plecat. Este foarte importanta sa-ti mentii personalitatea si sentimentele, chiar si atunci cand ai depasit limita si bariera care ti-a fost impusa de societate, pana la acel moment.
Invata din greselile lor si ia doar ce este mai bun si mai demn de urmat din experienta lor.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.