Cariera dezastruoasa

Fiecare persoana poate intalni de-a lungul timpului probleme in cariera. Trebuie sa stii insa care sunt semnalele de avertizare care indica un posibil dezastru in cariera. In timp ce aceste semnale pot varia, exista patru semne de baza, care se aplica in majoritatea scenariilor.
1. Industria in care lucrezi experimenteaza o perioada proasta. Telecomunicatiile este exemplu perfect. Cu cativa ani in urma, piata telecomunicatilor a fost una dintre cele mai rapid ascendente. Recrutatorii lucrau zi si noapte pentru a umple pozitiile din toate nivelurile. Primul indicator negativ a fost economia neasteptata. Aceia care au acordat atentie au plecat din industrie.
2. Vanzarile sunt jos in companie. In timp ce toata lumea din organizatie este implicata in vanzari, toate joburile sunt afectate de nivelul vanzarilor. Cu o scadere a incasarilor, profiturile sunt mentinute reducand costurile, ceea ce inseamna reducerea joburilor. Persoanele se pot proteja acordand atentie nivelurilor vanzarilor din organizatia in care lucreaza.
3. Schimbarile de management. Orice schimbare de management are potentialul sau de a distruge pozitia corporativa.
4. Ti-ai pierdut avantajele pe care le aveai in fata sefului. Sentimentele de vinovatie sunt de obicei primul semnal de alarma, anumiti indicatori sunt:
– o marire de salariu fara performante
– bonusul de sfarsit de an era mult mai mic decat te asteptai
– sugestiile tale sunt ignorate
– prezenta ta nu este ceruta la intalniri.
Daca simti ca pozitia ta in firma incepe sa se clatine, increde-te in simtul tau. Atunci cand joburile vor fi la risc, al tau va fi primul sacrificat.
Aceste semnale de avertizare pot fi evidente, dar de cele mai multe ori sunt ignorate de aceia care se tem de schimbare. Decat sa ia fraiele problemei, se bazeaza pe falsa speranta, cum ca loialitatea catre angajator va invinge pana la urma. Cei care practica managementul de cariera nu confunda niciodata loialitatea fata de companie cu aversiunea la schimbare. Atunci cand semnalele de avertizare apar la orizont, citeste-le clar, pentru a stii ca esti pregatit pentru cea mai apropiata iesire.

Citeste si:  Hainele vorbesc in afaceri
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.