Cariera de vis

Inainte sa incepem haideti sa fim de acord asupra unui lucru. Nu exista raspunsuri rapide in ceea ce priveste gasirea carierei de vis. Gasirea carierei de vis este un proces. Cat de lung este acest proces depinde de cat de mult iti doresti sa sacrifici pentru cariera ta de vis.
1. Partea cea mai grea – cunoaste ceea ce iti doresti
Partea cea mai grea in gasirea carierei de vis nu este despre gasirea ei propriu-zisa. Stii ceea ce vrei? Aceasta este prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui.
Sa stii ceea ce vrei nu inseamna ca vei si ajunge imediat in punctul acela, dar vei putea sa identifici metodele care te vor duce acolo.
2. Cunoaste-ti valorile
Daca te simti putin pierduta in gasirea a ceea ce vrei, incepe prin cunoasterea valorilor. Intreaba-te, cat valorezi cu adevarat?
3. Cunoaste cat de mult esti dispusa sa sacrifici
Ai cunostintele si aptitudinile care se potrivesc nevoilor carierei tale de vis? Daca nu, cat de mult esti dispusa sa sacrifici pentru a adauga aceste aptitudini ” repertoriului” tau? Trebuie sa recunoastem ca este o intrebare extrem de grea, insa necesara.
4. Fa-o pentru motivele potrivite
Motivul pentru care iti doresti sa iti gasesti cariera de vis nu trebuie sa fie niciodata banii. Nu ar trebui pentru ca esti nefericita cu salariul tau si vrei sa ai o cariera care sa iti permita un salariu enorm. Banii nu ar trebui sa fie niciodata motivarea. Fa din pasiune o motivatie, dar niciodata banii.
5. Partea cea mai usoara
Daca stii ceea ce vrei, cat valorezi si daca o faci pentru motivele potrivite, atunci vine partea cea mai usoara. Sa urmezi 3 pasi:
1. Fa-ti cercetarile
2. Intra in conexiune cu oamenii din industrie
3. Creaza un plan pentru a urmari cariera de vis

Citeste si:  OST FEST 2012: program complet si reguli de acces

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.