Cand este momentul sa iti schimbi locul de munca

Esti obosita tot timpul. Nu mai vrei sa te scoli din pat dimineata si pur si simplu nu te mai poti concentra. Ghici ce, ai putea fi doar una din milioane de persoane din intreaga lume care au nevoie sa ia in considerare schimbarea locului de munca. Daca crezi ca incepi sa te simti obosita si neinteresata de ceea ce faci, atunci este momentul sa iti acorzi cateva momente si sa analizezi situatia foarte bine. Pune-ti intrebarea ” Ce vreau eu cu adevarat sa fac tot restul vietii mele?” Daca nu gasesti un raspuns rapid la aceasta intrebare, atunci ai nevoie de ajutor.
Primul pas este sa verifici resursele care ajuta la identificarea dorintelor tale si calitatilor. Acest lucru genereaza o lista de potentiale optiuni satisfacatoare.
Urmatorul pas consta in cautara acelor campuri de cariera care ti se par interesante, satisfacatoare. Planifica ceva interviuri informationale pentru a obtine o perspectiva din interior asupra jobului respectiv. Interviul informational comunica primele experiente si impresii ale unei persoane care are legatura directa si iti poate raspunde la intrebari.
Atunci cand iei decizia cautarii unui alt job nu trebuie sa te grabesti. Acorda-ti tot timpul pentru a face cercetari in legatura cu nevoile si beneficiile organizatiei. Daca poti, discuta cu oamenii care lucreaza in companie pentru a determina exact care este atmosfera acolo.
Iti poate fi de asemenea de folos sa descoperi istoria companiei, stabilitatea sa financiara, sa te interesezi despre produsele si serviciile sale, personalul si poate ceva informatii despre cultura organizatiei si modul in care tu te-ai adapta acolo.
Odata ce ai intocmit lista cu alternative, este timpul sa te apuci de treaba, sa trimiti CV-urile impreuna cu scrisoarea de intentie si sa creezi un plan de bataie.
Si, in cele din urma, inainte sa iti schimbi jobul sau chiar cariera este important sa descoperi ce este si ce nu este important pentru tine si pentru visele tale. Intr-adevar, fericirea vietii deriva din satisfactie si bucuria muncii.

Citeste si:  Concertele de la Festivalul de Film Independent Anonimul

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.