fbpx

Barbatul metrosexual pe cale de disparitie?

Barbatul metrosexual pe cale de disparitie

Credeti ca barbatii metrosexuali sunt pe cale de disparitie? Cand aud acest termen si mandrogin, remanticul.. nu pot sa nu ma intreb: Ce efecte a avut evolutia societatii asupra tipologiilor masculine?

Vrei sa stii ce este acela un metrosexual?

Iata cateva indicii. Un metrosexual nu se prea poate abtine sa nu se rasfete, cu haine, cosmetice accesorii etc, si nu orice fel de haine, ci acel gen de vestimentatie care ii tradeaza gustul fin si atentia pentru detalii.

Metrosexualul este un dandy sau un boem, poate fi chiar casual, insa mereu bine imbracat; in plus, in dulapul lui vei gasi muuulte perechi de pantofi, accesorizarea lui este mereu perfecta. Ne face sa ne simtim overdressed sau underdressed atunci cand iesim in oras cu un astfel de barbat, fara sa fi petrecut ore in fata oglinzii.

Un metrosexual va fi interesat de cultura, muzica, film, teatru politica, ce sa mai vorbim – cu el poti avea discutii pe orice tema, fara sa te plictisesti. Poate fi numit un animal social bine ‘antrenat’, care mereu ii va fermeca pe cei din jur. Sau cel putin asta este idealul conceptului de metrosexual, dezirabilitatea, acel « je ne sais quois » feminin, faptul ca poate atrage prin frumusete si sensibilitate, la fel ca o femeie.
In principiu metrosexualul, termen folosit initial de catre scriitorul Mark Simpson, este un tip de barbat care exista de secole. Barbatul cu un anumit statut social intotdeauna a fost un barbat bine imbracat si rafinat in gustul pentru femei, vin, si alte mici placeri masculine dar, acum toate rigorile de imagine sunt menite a cuceri.

Citeste si:  8 Martie sarbatorit cu Elixirul dragostei la Opera Nationala Bucuresti

Barbatul metrosexual sau ubersexual vrea sa fie placut, iar asta este o caracteristica care de obicei apartine femeilor. Desi numele a pornit de la asocierea stilului de viata urban cu o atitudine care se vrea sexuala, barbatul metrosexual nu are nimic sexual in el, sau cel putin astfel vad lucrurile cei care au studiat cat de cat noua problema de identitate sociala. La o prima vedere, prin capatarea unor caracteristici feminine, barbatul metrosexual de azi s-a demasculinizat.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.