Avantajele studierii in strainatate

Care este visul tau? Sa vizitezi Scotia? Sa te plimbi prin China? Daca te gandesti sa studiezi in strainatate, nu exista limita in ceea ce priveste locurile in care poti merge, lucrurilor pe care le poti vedea, si subiectelor pe care le poti studia.
Multe beneficii apar pentru cei care se gandesc sa isi petreaca timpul studiind in strainatate, si un numar din ce in ce mai mare de studenti vad aceasta experienta ca o parte importanta a anilor de facultate. Cel mai probabil te vei distra. Vei descoperi faptul ca experientele de acolo nu sunt create in mod egal in mintea angajatorilor.
Angajatorii cauta candidati care sa comunice bine cu ceilalti, atat in scris, cat si oral. Ei cunosc importanta intelegerii cross-culturale si apreciaza diferitele puncte de vedere. Ei graviteaza in jurul studentilor care demonstreaza maturitatea, initiativitatea si creativitatea. Toate aceste atuuri pot fi demonstrate prin studiul in strainatate.
Iata care sunt avantajele studierii in strainatate:
– Vei studia in limba tarii respective, oricand si oriunde este posibil, desi iti poate fi greu la inceput, insa vei fi in stare sa vorbesti la perfectie acea limba si sa si scrii in mod corect, din punct de vedere gramatical.
– Vei incepe sa cunosti nuantele culturii si vei invata cum functioneaza lucrurile in strainatate
– Ai avea posibilitatea sa obtii un internship, sau sa lucrezi in orasul in care ai studiat. Vei intra in contact cu comunitatea locala, si te vei intoarce cu multe cunostinte in tara.
– Vei experimenta lucruri pe care nu le-ai facut pana acum.
– Vei explora la maxim aceasta posibilitate.
Studiul in strainatate iti poate oferi multe avantaje si poate sa fie o experienta care sa te formeze cu adevarat, atat ca om, ca persoana, cat si ca persoana de cariera, ca profesionist.
Chiar daca nu obtii o bursa in strainatate, in cazul in care dispui de suficiente resurse financiare este bine sa incerci sa te duci pe cont propriu, intrucat se va amortiza aceasta cheltuiala in cativa ani de zile.

Citeste si:  "RencontreS" un spectacol recomandat de Dan Puric

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.