fbpx

Atitudinea corecta la locul de munca

Locul de munca a devenit pentru multi dintre noi, o a doua casa, avand in vedere ca ne petrecem foarte mult timp la birou, in compania colegilor, care au devenit ca o a doua familie.
Atitudinea cu care venim la munca influenteaza foarte mult relatiile cu colegii si cu sefii.
La birou este bine sa fii amabil cu toata lumea, chiar si cu acei colegi care nu te suporta sau nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine. Felul in care tu te comporti cu cei din jur va reflecta si in felul in care ei te vor trata pe tine. Daca te crezi superioara si le vorbesti tot timpul “de sus”, nu te astepta sa fii vazuta cu ochi buni sau apreciata pentru cunostintele tale.
Intotdeauna va exista cineva mai bun ca tine, care la randul lui se va purta la fel cu tine si intr-un final te va face sa realizezi ca atitudinea ta nu a fost tocmai cea mai buna si ca este cazul sa faci o schimbare.
Atitudinea cu care iti tratezi colegii si superiorii de multe ori poate fi cea care stabileste limite si ia decizii atunci cand este cazul. Sefii pot fi foarte usor influentati atat de comportamentul tau, cat si de parerile celor din jur. Vor exista colegi care vor avea lucruri bune de spus despre tine, dar si colegi care iti vor face rau, de multe ori fara un motiv anume.
Important este sa stii sa treci peste aceste lucruri si sa le demonstrezi superiorilor contrariul, sa le demonstrezi ca esti capabila sa faci lucruri bune si ca ai simtul responsabilitatii foarte dezvoltat.
Dupa cum spuneam, este bine sa fii amabila si sa incerci sa te faci placuta, chiar daca nu toti colegii te vor simpatiza sau nu vor impartasi aceleasi sentimente si idei.
Evita sa-ti faci “prietenii” la locul de munca sau sa iti dezvalui secretele si lucrurile personale in fata colectivului de munca. Chiar daca simti nevoia uneori sa discuti cu cineva, este de preferabil sa o faci in prezenta unei singure persoane, in care ai incredere si despre care poti spune ca iti vrea binele si nu te va vorbi “pe la spate” sau nu va rade de necazurile tale.

Citeste si:  Proiecte de investitii
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.