„Vara in carti” sau ce citesc romanii in vacanta de vara

Fictiunea (34%), cartile pentru copii (17%), cartile motivationale si de business (13%) sunt in topul preferintelor romanilor in ultimele 3 luni, arata un studiu despre obiceiurile consumatorilor romani de carte, realizat de elefant.ro, cea mai mare librarie online din Romania.

In medie, pentru vacanta de vara, clientii elefant.ro si-au pregatit bagajele achizitionand cate 8 carti in fiecare luna.

Acelasi studiu elefant.ro ne arata si cine sunt cei care achizitioneaza carti pentru vacanta de vara. Astfel, cumparatorul de carti de pe elefant.ro are studii medii sau superioare, venituri peste medie si provine cu preponderenta din mediul urban din orase precum: Bucuresti (29,7%), Cluj-Napoca (3.4%) si Timisoara (2.7%).

Citeste si:  Agenda pentru timpul liber: 19 - 25 ianuarie

Genurile de carti preferate de romani in timpul liber sunt literatura de divertisment (15%), cartile pentru copii (11%) si literatura contemporana (7%).

Cele mai achizitionate titluri in perioada 15 aprilie-15 iulie 2013 au fost:
Cincizeci de umbre ale lui Grey / Fifty Shades (E. L. James) – fictiune,
Secretul si Magia si Puterea (Rhonda Byrne) – literatura motivationala
Studiul China (T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II) – nutritie
Fii demn! (Dan Puric) – biografii
Micul print (Antoine de Saint- Exupery) – literatura pentru copii.

Citeste si:  Trupa rock de copii "X-plod" va reprezenta Romania la festivalul Wacken Open Air din Germania

„Prioritatea noastra este sa oferim tuturor clientilor o experienta cat mai placuta la cumparaturile efectuate pe elefant.ro, atat pentru pregatirea vacantelor, cat si in experienta de zi cu zi. Suntem bucurosi ca in trei ani de activitate, romanii au economisit peste 10.000.000 de lei prin achizitionarea de carti, eBooks, jucarii si asigurari online (RCA) de pe platforma elefant.ro“, spune Ana-Rita Da’Ros, director e-commerce la elefant.ro.

Citeste si:  Victoria lui Obama a facut-o pe Oprah sa planga, iar pe DiCaprio mandru ca este american

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.