„Slumdog Millionaire”, creditat cu prima sansa la Oscaruri

„Slumdog Millionaire” este principalul favorit la câştigarea Oscarurilor, potrivit unui pseudosondaj făcut de presa americană în rândul membrilor Academiei de Film, înainte de anunÅ£area nominalizărilor, notează New York Times, în ediÅ£ia sa online.

Cu patru Globuri de Aur în palmares, pentru Cel mai bun film dramă, Cel mai bun regizor (Danny Boyle), Cel mai bun scenariu (Simon Beaufoy) ÅŸi Cea mai bună coloană sonoră (A.R. Rahman), „Slumdog Millionaire” are ÅŸi 11 nominalizări la la premiile industriei britanice de film, BAFTA. Filmul este o coproducÅ£ie SUA-Marea Britanie-India care demonstrează că Hollywood ÅŸi Bollywood pot colabora cu succes. Povestea, comică ÅŸi romantică în egală măsură, are ca protagonist un tânăr indian care participă la un concurs TV de cultură generală pentru a-ÅŸi impresiona prietena.

Citeste si:  Actorul Robert Pattinson este cel mai sexy barbat de la Hollywood, potrivit sondajului Glamour

Marele învinse ale galei Globul de Aur 2009 (niciun premiu, în ciuda celor cinci nominalizări), producÅ£iile ”Frost/Nixon” ÅŸi ”The Curious Case of Benjamin Button”, se numără ÅŸi ele printre preferatele membrilor Academiei Americane de Film. Cele două pelicule sunt creditate, însă, cu ÅŸanse mai mici la Oscaruri decât „Slumdog Millionaire”, inclusiv la categoria Cel mai bun film al anului.

„Frost/Nixon”, care a fost lansat oficial în decembrie, este regizat de Ron Howard ÅŸi prezintă evenimentele de după scandalul Watergate, cu focus pe prezenÅ£a fostului preÅŸedinte Richard Nixon în emisiunile TV realizate de David Frost. Singurii actori cunoscuÅ£i de pe afiÅŸ sunt Kevin Bacon ÅŸi Oliver Platt, însă punctul forte al producÅ£iei este scenariul, inspirat de o piesă a lui Peter Morgan.

Citeste si:  Istorie si religie in Armenia

„Curious Case of Benjamin Button”, care a apărut pe marile ecrane tot la sfârÅŸitul anului, marchează a treia colaborare a lui Brad Pitt cu regizorul David Fincher, după „Fight Club” ÅŸi mega-succesul „Se7en”, plasat de mulÅ£i între primele 10 thriller-uri din toate timpurile. Plecând de la o povestire de F. Scott Fitzgerald, scenariul urmăreÅŸte destinul unui bărbat care se naÅŸte, practic, deja bătrân ÅŸi, odată cu trecerea timpului, merge înapoi pe scara vârstei. Partenera lui Pitt este interpretată de Cate Blanchett.

Potrivit membrilor academiei, un alt film ce ar putea candida la premii este „Gran Torino”, regizat de Clint Eastwood, în care acesta interpretează rolul unui veteran rasist al războiului din Coreea. Până de curând, producÅ£ia nu părea să fie în cărÅ£i pentru Oscar, însă statutul actual de lider în box office, cu încasări de peste 40 de milioane de dolari numai în SUA, i-a crescut notorietatea ÅŸi, implicit, ÅŸansele de a fi luat în calcul la premiile Academiei Americane.

Citeste si:  Castigare bani

Nominalizările la Oscar pentru toate cele 24 de categorii, în urma votului membrilor Academiei Americane de Film, vor fi anunţate pe 22 ianuarie.

Gala de decernare a premiilor, ajunsă anul acesta la cea de-a 81-a ediţie, va avea loc pe 22 februarie, la teatrul Kodak, o sală de spectacol cu 3.400 de locuri, aflată în Los Angeles, la Hollywood.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.