„Ana”, noul film al regizorului Alexa Visarion, va rula in cinematografe din 12 decembrie

Cel mai noul film al regizorului Alexa Visarion, Ana, se inspira din traseul prin care regizorul a incercat obsesiv sa ecranizeze mitul Mesterului Manole.
Ana va intra in cinematografe din 12 decembrie.

Din distributia filmului fac parte nume sonore ale cinematografiei si teatrului romanesti, ca Razvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazar, Dorel Visan, dar si actori aflati la debut, precum tanara actrita Cristina Draghici. Imaginea este semnata de Patru Paunescu, muzica Mircea Florian, montaj Nita Chivulescu si sunetul Mihai Orasanu. Scenariul si regia Alexa Visarion.

Citeste si:  Schimba-ti viata

Sinopsis
Povestea unui barbat in pragul batranetii, a unei tinere ajunsa printr-o intamplare o nefericita prostituata in Italia si a unui adolescent, incercati de viata si care reusesc sa comunice, sustinuti in dialogul lor de legenda “Mesterului Manole“.

Realitatea si fictiunea construiesc o stare speciala in care trecutul, prezentul si viitorul le invadeaza simultan existenta. Intr-un loc al asteptarii, pe malul unui lacul inca nepangarit de oameni, cei trei isi intersecteaza amintirile in tensiunea grotesca a prezentului.

Citeste si:  Implica-te in afaceri

Erotismul si poetica acestui film sugereaza stresant si periculos lipsa de sansa a trei generatii. Singura lumina poate fi initierea si inaltarea bisericii in sufletul lor.

Bio Alexa Visarion
Alexa Visarion este regizor si scenarist de teatru si film. A regizat filmele, „Inainte de tacere”, “Inghititorul de sabii”, „Napasta”, „Punct si de la capat”, „Vinovatul” si „Luna verde”. A primit numeroase premii, printre care Premiul Academiei Romane, acordat de pentru intreaga creatie teatrala si cinematografica, si al Premiul UNITER pentru intreaga activitate artistica.

Citeste si:  Aylin Cadir, invitat special al unei emisiuni de la CNN

Ana este o productie Paradox Film, sustinuta de Centrul National al Cinematografiei, Societatea Romana de Televiziune cu suportul RO DE Film


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.