Xpat Girls, prima comunitate internationala a femeilor din diaspora creata de o romanca

Xpat Girls (www.xpatgirls.com), plaforma internationala deschisa tuturor femeilor din diaspora si bazata pe povesti personale a fost lansata de Raluca Firanescu, fotomodel international de origine romana stabilit in Israel.

Xpat Girls functioneaza ca o revista online unde femei de diferite nationalitati, alaturi de echipa editoriala formata din cinci colaboratoare stabilite in Israel, Marea Britanie, Olanda, Spania si China impartasesc experiente si sfaturi ale traiului in alte tari decat cea de origine.

Comunitatea este formata din femei care, prin natura meseriei, prin casatorie sau urmand studii in institutii internationale de invatamant, s-au stabilit in alte tari. Sunt femei educate, a caror experienta de viata este valoroasa si care doresc sa impartaseasca lectiile invatate si sa intre in contact cu alte femei aflate in situatii similare. Spre deosebire de portaluri similare care ofera in principal detalii functionale (de pilda, cum sa te inregistrezi la primarie, cum sa iti faci programare la doctor), Xpat Girls se bazeaza pe tehnica de storytelling, fiecare articol este un mix dintre emotia propriei experiente si informatii despre cultura si specificul tarii in care autoarele traiesc acum.

Citeste si:  Gheorghe Hagi

”Xpat Girls este proiectul meu de suflet, dupa peste 10 ani de modeling in Statele Unite si in Europa, 4 ani de advertising si 5 ani de casatorie in Israel. Ideea mi-a venit dupa ce atat sora mea, cumnata mea si doua dintre prietenele mele cele mai bune au plecat in strainatate. Abia atunci mi-am dat seama de acest trend care ia amploare cu o viteza fantastica, datorita conditiilor mai facile de emigrare si a usurintei tot mai mari de a calatori. Dupa ce eu insami am trait acest lucru, cred ca decizia de a te muta intr-o alta tara este unul dintre momentele cruciale din viata unei persoane”, declara Raluca Firanescu, initiatoarea Xpat Girls.

Continutul editorial este exclusiv in limba engleza si abordeaza povesti de viata, stil de viata local, experiente, recomandari diverse. Articolele variaza de la cele cu un continut inalt informational, din categoria “stiati ca”, pana la cele mai personale, care vorbesc despre transformari existentiale odata ce parasesti tara natala si ajungi in alt colt al lumii. Anumite postari pot fi considerate adevarate demersuri jurnaliste de investigatie, cum ar fi cele dedicate cartierului Red Light din Amsterdam.

“Am adunat o echipa redactionala fomata din fete care nu doar sunt stabilite in alte tari, dar au specializari pe toate categoriile de articole pe care le abordam. Avem specialiste in comunicare, psihologie, ospitalitate si fashion. Impreuna am inceput sa formam o comunitate in crestere pentru femeile ‘expat’ din orice tara, mai adauga Raluca Firanescu.

Citeste si:  Fiul lui Gerard Depardieu a murit la varsta de 37 de ani, in urma unei pneumonii

Momentan Xpat Girls este o platforma online, insa anul viitor aceasta va fi formalizata, iar comunitatea va beneficia de mai multe instrumente de socializare care sa le aduca valoare.
“Speram totodata ca in demersurile noastre sa obtinem sprijinul unor comunitati de expati deja create si al unor brand-uri internationale care ne impartasesc valorile – libertate, apetit pentru schimbari curajoase, sustinerea voluntara a unor experiente internationale cat mai bune. Totodata, incercam sa gasim cat mai multe femei minunate care doresc sa impartaseasca pe portalul Xpat Girls experiente autentince din diaspora“, declara Raluca Firanescu.

In acest moment site-ul are aproximativ 20.000 de vizualizari pe luna, iar principalele tari sunt SUA, Romania, Olanda, Algeria, Israel, Germany, Ghana, Hong Kong, Canada.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.