Wild Carpathia – proiectie maraton la HipTrip Travel Film Festival

Pe 24 mai, HipTrip Travel Film Festival va gazdui o proiectie maraton a celor trei parti din documentarul Wild Carpathia, la Cinema Eforie din Bucuresti.

Wild Carpathia este o serie de documentare fenomen despre Romania, vazuta ca ultim bastion european al conservarii peisajelor naturale si salbatice. Jurnalistul britanic Charlie Ottley a strabatut tara de la Carpati si pana la Dunare, a stat de vorba cu personaje pitoresti – artizani, pastori, sateni, persoane publice si artisti, dar si personalitati precum Printul Charles de Wales si Principesa Margareta, pentru a descoperi ceea ce face din Romania un spatiu unic.

Citeste si:  Educatia la fetele Spice

Prima parte, Transylvania, se concentreaza pe potentialul salbatic si mostenirea primita de la stramosii daci, care a ramas aproape intacta in aceasta zona. Pentru partea a doua a documentarului, From the Mountains to the Sea, Charlie Ottley a facut un tur prin partea vestica a Romaniei, a vizitat locul nasterii lui Vlad Tepes si s-a intalnit cu Principesa Margareta in castelul Peles din Sinaia, pentru ca apoi sa coboare spre Dunare si sa exploreze un ecosistem fara echivalent in Europa. Cea de-a treia partea, Wild Forever, este rezervata nordului tarii, Maramures si Bucovina, unde reporterul descopera traditiile romanesti. De asemenea, aceasta ultima parte il are ca invitat special pe Printul Charles de Wales, intervievat si in episodul Transylvania, unul dintre strainii fascinati de Romania, dar si unul dintre cei mai importanti promotori ai frumusetii acestui teritoriu.

Citeste si:  Horoscopul lunii august

Seria de documentare Wild Carpathia va rula sambata, 24 mai, la cinema Eforie din Bucuresti, intr-un maraton in premiera in Romania, inclus in seara romaneasca a HipTrip Travel Film Festival. Toate cele trei proiectii vor avea intrarea libera.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundatiei OVI. Cu o activitate de peste trei ani in proiecte culturale, educationale si sportive, Fundatia OVI doreste prin organizarea primului festival de film de calatorii din Romania sa promoveze si sa sustina industria filmului de travel si potentialul turistic romanesc.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 7-13 iulie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.