Voltaj

Please select a featured image for your post

Trupa Voltaj a fost infintata in anul 1982, in perioada comunista, perioada in care muzica lor nu era privita cu ochi buni avand o personalitate mult prea puternica. Prima piesa a formatiei a fost „Nori de hartie”, aceasta reprezentand si capul de afis al primului concert sustinut de trupa Voltaj la Casa de Cultura Mihai Eminescu, din Bucuresti. Primul album este lansat in anul 1996, cu ajutorul casei de discuri Roton, acesta purtand denumirea „Pericol de moarte”. Fanii au fost impresionati de album dar si diversi cunoscatori ai muzicii din acea vreme. Pe el se gaseau hit-uri ca „Lumina”, „Nori de hartie”, „Arma ta” sau „Cenusa si Diamant”. Anul 1999 vine cu o schimbare majora in componenta formatiei, astfel apar: Calin Goia ca vocalist, Vali Ionescu la bass si Paul Neacsu la tobe, acestia avand ca prima reprezentatie unul dintre hit-urilor celor de la Queen, „We will rock you”. In acelasi an Voltaj a fost foarte cautata pentru concerte in toata tara, atat in aer liber dar si in sali, sustinand mai multe concerte pe litoral si participand la numeroase festivaluri. In iarna acestui an trupa primeste pentru cel mai bun album rock „Microfonul de aur”.
Citeste si:  Elena Gheorghe canta la City Mall!
Anul 2000 a venit cu un nou album din partea celor de la Voltaj, intitulat „Bungee”, din care s-au remarcat pentru public piese cum ar fi „Albinuta”, „3D” sau „20 de ani”. In acelasi timp a fost adus in formatie si Bobby Stoica, acesta cantand la clape. Ultima schimbare de componenta a venit in anul 2002 atunci cand Paul Neacsu, plecand in strainatate, ii lasa locul la tobe lui Oliver Sterian. O data cu venirea lui se lanseaza discul „424”, care spun ei reprezinta zilele trecute de la lansarea albumului „3D”. Videoclipul facut pentru piesa „De maine” are un mare succes la publicul din toata tara, dar este apreciat si de critici. In anul 2003 apar noi albume scoase de Voltaj, cum ar fi „Noapte buna” si „Best of”, iar in anul urmator apare si albumul „Povestea oricui”.
Citeste si:  Turism in Brazilia
La sfarsitul anului 2005 iese pe piata si Cartea Voltaj, care contine dupa spusele membrilor multe amintiri si dezvaluiri, care nu au mai fost date publicului pana acum, dar si „Integrala Voltaj” care contine cele mai bune 42 de piese din anul 1998 si pana in 2005. Tot in anul 2005 MTV Europe Music Awards le ofera membrilor trupei premiul ‘Best Romanian Act’.
Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum te emotionezi
Pe 6 octombrie 2006 apare albumul „Revelator” care contine accente electro . Aceasta contine piesele:
1. Stiu
2. Ploi de mai
3. Alta
4. Astept de un an
5. Doar o data
6. N-ajunge
7. Link
8. M5O2
9. Moca moca
10. Interludiu
11. De ce?
12. In Blugi si-n tricou
13. Crede

In data de 7 iulie 2007 formatia Voltaj alaturi de Phoenix , Iris, Holograf, Directia 5 siCompact au sustinut recitaluri pentru campania „Live Earth” initiata de Al Gore, un fost candidat la Casa Alba, pentru a combate probleme climatice cu care planeta noastra se confrunta in ultimii ani. La spectacolele care au avut loc in 7 orase au participat peste 2 miliarde de telespectatori.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.